(the bridges of madison county) yasak ilişki.

clint eastwood ve meryl streep ikilisinin harikalar yarattıkları yasak ilişki (the bridges of madison county); james waller’ın romanından uyarlanmıştır. halihazırda evli bir kadın olan francesca, national geographic için fotoğraflı bir makale hazırlayacaktır. bu nedenle de madison county’ye gider ve burada bir fotoğrafçıya aşık olur.

imdb puanı: 7,6
yapım yılı: 1995

 
18 . entry derya tarafından eklendi.    

(match point) maç sayısı.

woody allen yönetiminde karşımıza gelen maç sayısı (match point) filmi; scarlett johansson, jonathan rhys meyers, emily mortimer, matthew goode ve brian cox gibi birçok başarılı oyuncuyu da kadrosunda barındırıyor. zengin olma hayalleri kuran chris, varlıklı bir aileye mensup olan tom ile arkadaş olur. sonrasında ise tom’un kız kardeşi chloe ile evlenmeye karar veren chris, tom’un kız arkadaşı nola’ya abayı yakar. fakat sonrasında gelişen olaylar neredeyse bir cinayete kadar uzanacaktır.

imdb puanı: 7,6
yapım yılı: 2005

 
19 . entry derya tarafından eklendi.    

(y tu mama también) ananı da!.

2001 meksika yapımı bir yasak aşk filmi olan ve ananı da! (y tu mama también) birçok ünlü ismi bünyesinde barındırıyor. rogue one: bir star wars hikayesi filminde de başrollerde yer alan diego luna, paramparça aşklar köpekler filminin yıldızı gael garcia bernal, pan’ın labirenti filminde boy gösteren maribel verdu ve ana lopez mercado gibi isimlerden oluşan kadrosuyla fark yaratıyor. erotik öğeleri bolca bünyesinde barındıran bu yapım; iki gencin yaşça büyük bir kadınla başladıkları yolculukta geçen olaylar örgüsünü konu almaktadır.

imdb puanı: 7,6
yapım yılı: 2001

 
20 . entry derya tarafından eklendi.    

(the graduate) mezun.

yıllar önce vizyona girmesine rağmen halen daha beğeniyle izlenen mezun (the graduate) filmi; charles webb’in eserinden ilham alınarak beyazperdeye aktarılmıştır. dustin hoffman, anne bancroft ve katherine ross’un başrollerini paylaştıkları bu film; üniversiteden yeni mezun olan benjamin’in içerisine düştüğü boşluğu etkileyici bir dille gözler önüne sermektedir.

imdb puanı: 8,0
yapım yılı: 1967

 
21 . entry derya tarafından eklendi.    

(bin jip) boş ev.

her türde birbirinden etkileyici başyapıtlar üreten güney kore, aldatma konulu eşsiz bir yapımla da karşımıza geliyor. 2004 yılında vizyona giren boş ev (bin jip); seyahate çıkmış insanların evlerine izinsizce girerek, ev sahipleri gelene kadar boş evlerde yaşamını sürdüren bir gencin bir anda hayatının değişmesini konu alıyor. boş sandığı evlerden birinde güzel bir kandınla karşılaşan bu genç, aşık olur. eşinden şiddet gören kadın ise bu gencin aşkına karşılık verir. aralarında herhangi bir diyalog geçmemesine rağmen, sessiz fakat tutkulu aşklarını yaşamaya devam ederler.

imdb puanı: 8,0
yapım yılı: 2004

 
22 . entry derya tarafından eklendi.    

(in the mood for love) aşk zamanı.

dram türünde aldatma filmlerinde hong kong rüzgarı esiyor. aşk zamanı (in the mood for love) adındaki 2000 yapımı bu film; 1962 yılının hong kong’unu gözler önüne seriyor. eşlerinin yardımı olmadan dairelerine taşınırken tanışan chau ve li-chun, giderek yakınlaşırlar. fakat daha sonra bu ikili aslında eşlerinin birbiriyle ilişkisi olduğu anlarlar. sonrasında ise aşkları farklı bir boyut kazanır.

imdb puanı: 8,1
yapım yılı: 2000

 
23 . entry derya tarafından eklendi.    

(dial m for murder) cinayet var.

alfred hitchcock’un birçok yapıma ilham veren başyapıtı cinayet var (dial m for murder); grace kelly, ray milland ve robert cummings gibi ustaları da oyuncu kadrosunda barındırıyor. eşi yüzünden tenisçilik kariyerini sonlandırmak zorunda kalan tony, eşinin kendisini bir yazarla aldattığını öğrenir ve karısını öldürmek için kusursuz bir cinayet planı tasarlar.

imdb puanı: 8,2
yapım yılı: 1954

 
24 . entry derya tarafından eklendi.    

(american beauty) amerikan güzeli.

kevin spacey, mena suvari, thora birch ve annette bening gibi başarılı isimleri bünyesinde barındıran amerikan güzeli (american beauty) dönemin oscar’larını silip süpürmeyi başarmıştı. “amerikan rüyası’na” göndermelerde bulunan bu yapım; orta sınıf bir ailenin dağılışını farklı ve mizahi bir dille gözler önüne seriyor.

imdb puanı: 8,3
yapım yılı: 1999

 
25 . entry derya tarafından eklendi.    
Geri dön
Üst Bottom