cep telefonlarının bize unutturduğu alışkanlıklar listesi

cep telefonlarının bize unutturduğu alışkanlıklar listesi için eklenen 5 entry bulunmaktadır.
 

hatırlamayı unutmak.
günümüzde hiçbir şeyi aklımızda tutamamaya başladık. telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte aile bireylerimizin bile numaralarını rehbere bakmadan söyleyemiyoruz. sadece cep telefonları değil doğum günü, yıl dönümü ve buluşma tarihleri gibi özel günleri de hatırlamamaya başladık. sanki hafızamız yokmuş gibi her şeyi cep telefonlarına kayıt etmeye başladık.

 

okuma alışkanlığını kaybetmek.
cep telefonlarının yaygınlaşmasından önce metro ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarında kitap okurduk. artık kitap okuma alışkanlığımızı cep telefonuyla ilgilenmekle değiştirdik. bu manzaraya hemen hemen her ülkede rastlayabilirsiniz.

 

konuşmayı unutmak.
insan hayatının olmazsa olmazı konuşmayı bile kaybettik. bir insan ile iletişim kurmayı onunla birebir dil ile gerçekleştirmek yerine teknolojiyle iletişim kurmaya değiştik. yan odada bulunan arkadaşımıza bile seslenmek yerine ona mesaj atacak hale geldik.

 

buluşmaları unutmak.
eskiden bir tarih belirlenir ve hep beraber buluşurduk. mekanda bir şeyler sipariş edilir ve muhabbet etmeye başlardık. akrabalar arası özel buluşmalar meydana gelirdi. bunların hepsi geride kaldı. çünkü teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte ufak bir dokunuşla istediğimiz kişiyle görüntülü arama yapabiliyoruz.

 

izlemeyi unutmak.
etrafımızda neler olup bittiği hakkında en ufak bir fikrimiz yok. yoldan geçen birisini çevirip burada ne oluyor deseniz hiçbir şey söyleyemez. çünkü gözü telefonundadır. dünyayı uzaylılar işgal etse kimsenin umuru olmayacak. herkes elindeki telefonlara öyle bir odaklanmış ki dış dünya ile bütün bağını koparmış.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom