cinsel performansı arttıran şeyler listesi

cinsel performansı arttıran şeyler listesi için eklenen 9 entry bulunmaktadır.
 

e ve b vitamini, selenyum, çinko cinsel gücü artırıyor. iyi bir cinsel performans için akdeniz tipi beslenmek, yüzme ve yürüyüş gibi hafif sporlar yapmak gerekiyor mesir macunu, havyar, şampanya, ceviz, fındık ve daha uzayıp giden pek çok besin... ortak özellikleri afrodizyak etkilerinin olduğuna inanılması. peki gerçekten yiyeceklerin cinsel isteği, gücü artırmada bir etkisi var mı?

afrodizyak nedir?
cinsel istek ve gücü artıran maddelerdir. afrodizyak kelimesi yunan mitolojisindeki cinsellik ve güzellik tanrıçası afrodit'ten geliyor. cinsel gücü artırdığı düşünülen istiridye, gergedan boynuzu veya kaplan penisi gibi maddelerin bilimsel açıklaması yoktur.

cinsel gücü arttiran besinler var mi?
bazı beslenme unsurlarının özellikle düzenli kullanımına dikkat edildiğinde kişinin cinsel performansını artırması ve cinsel isteği de kamçılaması mümkün. cinsel istek vücuttaki bazı biyokimyasal etkileşimler sonucunda ortaya çıkar ve son derece karmaşık bir mekanizmadır. sadece cinsellik için değil, damar, kalp ve sinir sistemleri için de faydalı olan diyet ve yaşam tarzları performans kaybını önlüyor, hatta iyileştiriyor.

kadin-erkek ayrimi var mi?
cins ayrımı yok. ilginç bir şekilde kadında da, erkekte de cinsel dürtüleri uyaran, testosteron, yani erkeklik hormonu olarak bildiğimiz maddedir. bu nedenle gerçek anlamda bir maddenin afrodizyak olabilmesi için kadında ve erkekte aynı mekanizma üzerinden etki göstermesi gerekir.

vitaminler performansi etkiler mi?
e vitamininin antioksidan özelliği penis içerisindeki dokuların özelliklerini ve damar sistemini koruduğu için faydalı olabiliyor. aynı zamanda erkeğin testis fonksiyonlarında da iyileşmelere yol açabiliyor. b vitamini, özellikle diyabetik olan bireylerde diyabetik şikayetler ortaya çıkmadan önce kullanılması gereken bir vitamin. sinirlerin şeker hastalığından en az zarar görmesini ve kendini yenileme kapasitelerini iyileştiriyor. selenyum da sperm hareketlerini ve kalitesini artırmak için öneriliyor. çinko da hem ereksiyon hem de sperm üretimindeki basamaklarda görev alan bir mineral.

alkol performansi arttirir mi?
insanlar, alkol aldıklarında rahatladıklarını, cinselliğe daha iyi yaklaştıklarını düşünürler. bu doğrudur, ancak alkolün enerjisi çok yüksektir. vücutta gereğinden fazla enerji olduğu zaman bu yağa çevrilir. dolayısıyla yağlanma ve damar tıkanıklığı hızlanıyor. alkol, içeriği nedeniyle damarlarda genişleme yapıyor. vücuttaki uç damarlar (eller, ayaklar, yüz gibi) genişlediği için ereksiyon sırasında penise giden kan miktarında azalma olur. alkol de belli dozlarda alınmalı. fazla yağ damarları tıkadığı için sorun. az yağ ise hormon dengesini bozuyor. kansızlık özellikle kadınlarda hormonal dengeyi bozuyor ve cinsel uyarı için, genital bölgeye kan gidişini azaltıyor.

cinsellikte egzersizin rolü.
spor kendine güveni sağlıyor ama aşırıya kaçıldığında ciddi sorunlar oluyor. diyelim ki günde 5 km koşuyorsunuz. vücudunuz bunu algılıyor ve özellikle bacaklarınıza, ciğerlerinize giden damarlarınızı genişletiyor. bu sefer hem erkek hem kadında genital bölgeye giden kan azalıyor. bu da cinsel anlamda sorun. doğa bisikleti kullananların koruyucu ekipmanları olmalı. erkeklerde penise giden damarların çoğu sele bölgesindedir. bisiklete binmeyle bu damarlarda hasar oluşur. cinsellikte en ideal sporlar yüzme ve tempolu yürüyüştür. hafif ağırlık kaldırma egzersizleri de iyi. düzenli egzersizle kalp konusunda sorun yaşamayanlar da ileri yaşlara kadar cinsel performanslarını sürdürebilirler.

performans arttiricilar.
çikolata: içerdiği seratonin ve daha da önemlisi fenetilamin maddeleri nedeniyle hafif cinsel istek arttırıcı etkiye sahiptir. afrodizyak özelliklerinin açıklanabilir bilimsel yönleri olsa da, yenilirken yaşanan haz, etkinin daha fazla olmasını sağlar.

istiridye: birçok edebi eserde afrodizyak olarak bahsedilen istiridye üzerine italyan ve amerikalı bilim adamları çeşitli araştırmalar yapmış. bu araştırmalara göre; içerdiği bazı aminoasitlerin cinselliği sağlayan hormonları tetiklediği görülmüşse de, bu etkinin oluşması için gerekli miktar ve zaman kısa süreli kullanımda böyle bir etkinin görülmesini mümkün kılmamaktadır.

ginseng: geleneksel çin ve güney amerika tıbbında cinsel gücü artırmak üzere kullanılan bir köktür. bir araştırma ginsengin cinsel isteği ve birleşme kapasitesini artırdığını ortaya koymuştur. bu etkilerini sinir sistemi ve yumurtalıklar üzerinden gösterirken penis bölgesine gelen kan damarlarını da etkileyerek erkeklerdeki ereksiyon kalitesini de artırabilmektedir.

havyar: yüzyıllardır afrodizyak olarak kullanılmaktadır. içerdiği çinko miktarı nedeniyle erkeklik hormonlarının yapımını artırıyor. çinkonun aynı zamanda sperm kalitesini de artırdığı belirlenmiştir.

şampanya: özel bir afrodizyak etkisi yoktur. düşük dozdaki alkol kişilerin üzerilerindeki baskıyı atmalarını ve daha rahat hissetmelerini sağlar. fazla kullanıldığında ise cinsel performansta bozulmalar görülebilir.[/spoıler]

 

latin müziği eşliğinde yapılan dans, lüks ve ihtişam içinde yaşanan bir hayat, erkeksi kalın bir ses tonu, kadını çıldırtan etkenlerin sadece bir kaçı... uzmanlara göre, bir kadını baştan çıkaran, cinsellik güdülerini harekete geçiren uyarıcılar şöyle sıralanıyor:

ille de tango.
dans etmek, zaten erotizmi çağrıştıran bir aktivitedir. özellikle de güney amerika dansları, kadın ve erkekten oluşan çiftin kıvrak hareketlerinden oluştuğu için cinsel sinyaller yayar. fakat bu dansların içinde tango çok özel bir yere sahip. o, arjantin'in dünyaya dünyaya en güzel armağanı. soylu, duygusal, ateşli, tutku dolu, vahşi ve kıpkırmızı... tam bir afrodizyak.

lüks hayat.
kadınlar hangi yaşta olurlarsa olsunlar, lüksü severler. altınlar, pırlantalar, kristaller, mücevherler, pahalı arabalar, kürkler, görkemli evler ve yüzme havuzları onları her zaman etkiler. bunlar bakma, dokunma ve kendini kaybetme isteği uyandıran detaylardır. onlara sahip olsalar da olmasalar da.

parfümün etkisi.
parfümler, uyarıcılar arasında vazgeçilmez bir yere sahiptir. çiçeksi olanlar masumiyetin erotizmini, baharatlı ve keskin olanlar şehveti ve vahşi seksi, kadınsı olanlar ise dişi bedeninin o kendine özgü cinselliğini yansıtırlar. kadının kendini seksi hissetmesi için seksi bir koku sürmesi yeter de artar bile. üstelik kokusuyla yarattığı hava yalnızca kendisinde değil, erkeklerde de cinsel çağrışımlar uyandırır.

brezilya büyüsü.
eskiden çılgın aşkların ve erotizmin tapınağı italya olarak kabul edilirdi. tabii bunda italyan erkeklerin de büyük payı vardı. oysa artık seksin merkezi brezilya. sıcak iklimiyle, müziğiyle, dansıyla, buram buram cinsellik kokan tropik havasıyla kadınları müthiş tahrik ediyor.

şampanya kadehi.
kadınlar erkek vücudundan hoşlanmalarına rağmen, biçimi kendi vücutlarına benzeyen objeleri görünce seksi hatırlıyorlar. inceliğin ve zarafetin sembolü olan şampanya kadehleri onlara romantizmi ve ateşli geceleri çağrıştırıyor.

bronz ten uyarir.
güneşin sarı-sıcak ışığını anımsatan, buğday rengi bir tene hiçbir kadın dayanamaz. süt beyazı bir erkek vücudu ise çoğu kadına itici gelir. bronz ten, kadınlarda dokunma isteği uyandırıyor. bütün bir yaz mevsimini plajda kavrularak geçirmelerinin sebebiyse, aynı isteğin erkeklerde de olduğunu düşünmeleridir.

seks romanlari.
seks, ten temasından önce kelimelerle başlar ve bu da erotik romanları kadınların gözünde çok 'iştah açıcı' hale getirir. bu romanlar seksi sözcüklerle dile getirerek okurların hayal güçlerini harekete geçirir, fantezilerini ateşler ve anlatılan sevişmeyi kafalarında canlandırmalarını sağlar.

tarkan'in ateşi.
tabii ki tarkan'dan ve onun müthiş kıvrak dansından söz ediyoruz. onu seyretmek, erotik gücü yüksek bir şölen adeta. önce zil takıp kıvırdı, incecik gömleğin arasından göğsünü, göbeğini gösterdi. ve kadınları ateşleyenler listesine girmeyi başardı.

erkeksi ses.
kadınlar tüm duyu organlarıyla yaşar demiştik. tarkan'ı seyretmekten haz alırlar, kremalı çilek yemekten, güçlü kaslara dokunmaktan da. tok ve davudi sesli bir erkeğin onlara anlattıklarını da dinlemekten aynı derecede haz alırlar. çoğu zaman böyle bir ses görüntünün dahi önüne geçer.[/spoıler]

 

Sağlıklı beslenme, genel sağlık durumunuzu ve dolayısıyla cinsel performansınızı doğrudan etkileyebilir. Antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir diyet, kan dolaşımını iyileştirir ve enerji seviyelerini artırır. Özellikle, çinko, magnezyum ve vitamin E gibi besin ögeleri, cinsel sağlık için önemlidir.

 

Düzenli egzersiz, kan dolaşımını artırarak cinsel performansı iyileştirebilir. Kardiyo egzersizleri kalp sağlığını iyileştirirken, ağırlık kaldırma gibi kuvvet antrenmanları testosteron seviyelerini yükseltebilir. Yoga ve pilates gibi esneklik egzersizleri, bedensel farkındalığı ve dayanıklılığı artırabilir.

 

Yeterli uyku, hormon dengesi ve genel sağlık için hayati öneme sahiptir. Uyku eksikliği, stres hormonu kortizol seviyelerini artırırken, cinsel hormon seviyelerini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, her gece 7-9 saat kaliteli uyku almak, cinsel performans üzerinde olumlu etkiler yaratabilir.

 
üst bottom