çocuk konularında “ben anne olsam asla yapmam” denilen ama yapılan şeyler listesi

çocuk konularında “ben anne olsam asla yapmam” denilen ama yapılan şeyler listesi için eklenen 20 entry bulunmaktadır.
 

“ona asla yüz vermem” denilir ama her an çocukla pazarlık yapmakla geçer.
Listelik

 

Ekran karşısında çok zaman geçirmesine izin vermek. Birçok anne-baba, çocuklarının televizyon, tablet veya telefon gibi ekranlar karşısında fazla vakit geçirmesini istemez, ancak yoğun günlerde veya biraz nefes almak istediklerinde bu cihazları bir meşguliyet aracı olarak kullanabilirler.

 

Kamusal alanlarda çocuğunu sakinleştirmek için yiyecek veya oyuncağı rüşvet olarak kullanmak. Pek çok kişi çocuklarını rüşvetle yönlendirmeye karşı olabilir, ancak alışveriş sırasında bir krizi önlemek veya uzun bir araba yolculuğunda huzuru sağlamak için bu yönteme başvurabilirler.

 

“asla çocuğuma telefon vermeyeceğim” denilir ama çocuğu oyalamak için telefon verilir.

Listelik

 

Yatmadan önce katı rutinlere uymamak. Her anne-baba, uyku öncesi ritüellerinin önemini bilir, fakat bazı geceler yorgunluktan veya geç saatte eve gelmekten dolayı, bu rutinleri es geçmek daha cazip gelebilir.

 

Fast food yemek. Sağlıklı beslenme konusunda kararlı olan ebeveynler bile, zaman zaman hızlı ve pratik bir çözüm olarak fast food'a yönelebilirler. Bu özellikle yoğun günlerde veya mutfakta uzun saatler geçirmek istemediklerinde gerçekleşebilir.

 

Çocuğun ağlamasına izin vermemek. Yeni ebeveynler genellikle çocuklarının bir dakika bile ağlamasına dayanamayacaklarını düşünürler, ancak zamanla, çocuklarının bağımsızlık kazanması ve kendi kendine sakinleşebilmesi için onlara biraz alan tanımaları gerektiğini öğrenirler.

 

Çocuğa karşı sesini yükseltmek. Herkes sabırlı ve anlayışlı bir ebeveyn olmayı hedefler, ancak stres, yorgunluk ve sinir bozucu durumlar, bazen seslerin yükselmesine neden olabilir. Önemli olan, bu durumlar sonrası iletişimi sağlamak ve çözüm bulmaktır.

 

"Sadece bu seferlik" demek. Birçok anne-baba katı kurallar koymaya niyetlense de, zaman zaman çocuklarının ısrarına karşı koyamayıp, "sadece bu seferlik" diyerek istisnalar yapabilirler. Bu, özellikle tatil günlerinde veya özel durumlarda yaygındır.

 
üst bottom