distopya filmleri listesi için eklenen 9 entry bulunmaktadır.
 

children of men.

son umut, 2006 yılı yapımı, bilimkurgu temalı, senaryosu p.d. james'in 1992 yılında yayımladığı aynı isimli eserinden uyarlanan sinema filmi. 2027 yılında insanların üremesinin son bulduğu bir dönemdeyiz. son doğan çocuğun üzerinden 18 yıl geçmiştir ve insanlık neslinin tükenmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. bu tehlikeye rağmen büyük britanya, askeri emperyalist sistemi sayesinde huzurunu koruyabilmiştir. öte yandan ülkeye girmek isteyen çok sayıda mültecinin dramı söz konusudur. bu sıkı yönetime engel olabilecek tek şey ise hamile bir kadındır.

 

equilibrium.

isyan 2002 yılında, kurt wimmer tarafından kaleme alınmış ve yönetilmiş bir bilimkurgu-distopik filmidir. filmde baş rolde christian bale ve sean bean, yan rollerde ise taye diggs, angus macfadyen, sean pertwee, emily watson ve david hemmings yer almaktadır. film, yakın gelecekte 3.dünya savaşı’nın ardından totaliter sistemin hâkim olduğu bir dünyada geçiyor. baskıcı sistem, barışı sağlamak adına insanların duygularını kontrol altına almıştır. insanlar sürekli olarak prozium isimli hislerini yok eden ilacı içmek zorundadırlar. güzel sanatlarla ilgilenmek hatta sanatsal nesneler bulundurmak dahi yasaktır. christian bale’in canlandırdığı kurallara karşı gelenleri yok etmekle görevlendirilen ajan preston, prezium kullanmayı bırakınca rejimi kaldırmak için bir direnişe başlar.

 

the hunger games.

açlık oyunları film serisi, amerikalı yazar suzanne collins'in açlık oyunları üçlemesine dayanan bilim kurgu distopik macera filmlerinden oluşuyor. filmler lionsgate tarafından dağıtılır ve nina jacobson ve jon kilik tarafından üretilir. distopik film denince aklımıza ilk gelenlerden biri şüphesiz the hunger games serisi. romanlarıyla oldukça popüler olan seri, film uyarlamasıyla da fazlasıyla ilgi çekmeyi başardı. hikâye 12 şehir ve bir başkentten oluşan panem adında hayali bir ülkede geçiyor. her yıl bu 12 şehirden 2 genç seçilerek “açlık oyunları” adı altında bir yaşam mücadelesine katılıyorlar. kız kardeşinin açlık oyunları’na seçilmesi üzerine onun yerini almaya gönüllü olan katniss’in, hayatta kalma mücadelesine tanık oluyoruz.

 

divergent.

uyumsuz, 2014 abd yapımı bilimkurgu ve aksiyon filmidir. veronica roth'un aynı isimli romanından uyarlanmıştır. başrollerinde shailene woodley, theo james, ashley judd, jai courtney, ray stevenson, zoë kravitz, miles teller, tony goldwyn, maggie q ve kate winslet gibi isimler yer alır. yine bir roman uyarlaması olan seride, insanlar her biri farklı bir erdemi temsil eden 5 ayrı bölgede yaşamaktadırlar. her insana 16 yaşına geldiğinde hangi bölgede yaşayacağına dair testler yapılır ve yerleştirildikleri bölgede ömürlerinin sonuna kadar yaşamak zorundadırlar. beatrice prior yapılan testler sonucu “uyumsuz” olduğunu keşfeder ve düzende uyumsuzlar bir lider tarafından yok edilmektedir. beatrice’in büyük bir yaşam mücadelesi vermesi gerekmektedir.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom