duş alırken yapılmaması gerekenler listesi

duş alırken yapılmaması gerekenler listesi için eklenen 10 entry bulunmaktadır.
 

Listelik

yüzü duşta yıkamak.

çoğunlukla yüzümüzü duşta yıkarız ama bu yüzünüze zararlı çünkü duştaki su, yüzümüzü yıkamak için kullandığınız sudan daha sıcak olduğundan hassas yüz hatlarınız için tehlikeli olabilir. daha sonra yüzünüzü ılık suyla veya lavaboda soğuk suyla yıkamak daha iyi bir uygulamadır.

 

Listelik

çok uzun duş almak.

duşun sizi ve zihninizi rahatlattığı bir gerçektir ancak çok uzun süre duş almak cildiniz için tehlikeli olabilir. cildinizin kurumasına neden olabilir ve çok uzun süre duş almak çok fazla su israfı anlamına gelir. suyu israf etmemeliyiz. aslında kaynaklarımızı kurtarmaya çalışmalı ve sadece ihtiyacı karşılamak için kullanmaya çalışmalıyız.

 

Listelik

soğuk su kullanmamak.

herkes sıcak sudan veya ılık sudan duş almayı tercih eder, duş almak için soğuk su kullanan çok az insan vardır. self'e göre, bir kişi 30 saniyelik soğuk su içiyorsa, bağışıklık sistemi için çok faydalıdır ve sizi eskisinden daha mutlu yapar, rahatlatır, ayrıca yağ yakma sürecinizde yardımcı olur.

 

Listelik

saçı her gün yıkamak.

saçınızı her gün yıkamak iyi bir uygulama değildir. dedelerimizin saçınızı her gün yıkamayın, saçınızı mat ve kuru yapacağını söylediği günleri hatırlıyorum ve bir araştırmaya göre son derece haklıydılar. bu nedenle, sadece markalarını tanıtmak için yaptıkları şampuan reklamlarını hiç dinlemeyin.

 

Listelik

lifi ıslak bırakmak.

hepimiz bunu evimizde yapardık, duştan sonra ıslak, gevrek lifi geride bırakırdık. bunu yapıyorsanız, lütfen durdurun çünkü o ıslak lif bakterilere ev sahipliği yapmak için en iyi yerdir. lifi yıkamak, fazla nemi sıkmak ve ardından kuru bir yere koymak daha iyidir. bunu yaparsanız, bir dahaki sefere sağlıklı bir duş alacağınız anlamına gelir.

 
üst bottom