en küçük hayvanlar listesi için eklenen 10 entry bulunmaktadır.
 

Listelik

dünyanın en küçük köpeği: 12,4 cm.

12,4 cm’lik boyu ve 635 gramlık ağırlığıyla amerika birleşik devletleri massachusetts’ten chihuahua cinsi minik ducky, guinness rekorlar kitabı’na göre boy kategorisinde dünyanın yaşayan en küçük köpeği. ducky, başka bir chihuahua cinsi olan 13,7 cm’lik slovakya’lı danka kordak’ın rekorunu elinden almış. şimdiye kadar guinness rekorlar kitabı’na kaydedilmiş en ufak köpek ise 7,1 cm’lik yorkshire’lı cüce terrier. çantalarına koyup köpeklerini gezdirenler, bu köpekleri çantalarında kaybedebilirler.

 

Listelik

dünyanın en küçük yılanı: 10,1 cm.

leptotyphlops carlae dünyanın en küçük yılan cinsi olarak biliniyor. yetişkin bir yılanın boyu 10,1 cm’nin altında olabilir. karayip adaları’ndan barbados’da bulunan bu yılan, bir spagetti çubuğu kadar ince ve bir amerikan çeyrekliğine sığabilecek kadar ufaktır.

 

Listelik

dünyanın en küçük balığı: 7,9 mm.

bu balık türü 2006 yılında, endonezya’nın sumatra adasında keşfedildi. sazan balığı ailesine ait olan paedocypris progenetica ismiyle adlandırılan balık, 7,9 mm boyuyla, dünyanın omurgalı sınıfındaki en küçük hayvanı.

 

Listelik

dünyanın en küçük atı: 43,18 cm.

minyatür at üreticiliği yapan paul ve kay goessling, minyatür bile denilemeyecek kadar küçük bir yavru at sahibi olmuşlar. dişi atın, bu cinsin cüce hali olduğu düşünülmüş. 27,2 kg ağırlığında, 43,18 cm uzunluğundaki thumbelina, dünyanın en küçük atı olarak biliniyor. fotoğraftaki büyük atın bakışları bile aslında çok şey anlatıyor.

 

Listelik

dünyanın en küçük kedisi: 15.5 cm.

mr. peebles’la tanışın. illinois’in merkezinde yaşıyor. bu kedi 1,36 kg ağırlığında ve dünyanın en küçük kedisi. guiness rekorlar kitabı 2004 yılında bu kedinin dünyanın en küçük kedisi olduğunu doğruladı ve tabii ki o da tüm kediler gibi eğer sığabiliyorsam, bulduğum yere otururum kafasında.

 

Listelik

dünyanın en küçük hamsterı: 2,5 cm.

50 sentten sadece biraz büyük olan peewee, dünyanın en küçük hamsterı. diğer kardeşleri 10-12 cm boyuna kadar ulaşmış olmasına rağmen 14 gram ağırlığındaki golden hamster, 3 haftalık olduktan sonra büyümeyi bırakmış. büyük ihtimalle bu resimdeki hali bile gerçeğinden daha büyük olabilir.

 

Listelik

dünyanın en küçük bukalemunu: 1,2 cm.

the brookesia minima dünyanın küçük bukalemun cinsi olarak biliniyor. en kısası 1,2 cm uzunluğunda olan bu bukalemun, madagascar’ın kuzey batı sahillerinde nosy be island’ta bulunuyor. dişilerin, erkeklerden daha büyük olma eğilimi var.

 

Listelik

dünyanın en küçük kertenkelesi: 16 mm.

10 sentin içine sığacak ya da bir çeyrekliğin çevresi kadar uzunluğa sahip, bilimsel adı sphaerodactylus ariasae olan yetişkin kertenkelenin boyu 16 mm’dir. en küçük kertenkele unvanını, 1965’te keşfedilen sphaerodactylus parthenopion olarak bilinen başka bir kertenkele cinsiyle paylaşır.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom