en küçük hayvanlar listesi için eklenen 10 entry bulunmaktadır.
 

Listelik

dünyanın en küçük hamsterı: 2,5 cm.

50 sentten sadece biraz büyük olan peewee, dünyanın en küçük hamsterı. diğer kardeşleri 10-12 cm boyuna kadar ulaşmış olmasına rağmen 14 gram ağırlığındaki golden hamster, 3 haftalık olduktan sonra büyümeyi bırakmış. büyük ihtimalle bu resimdeki hali bile gerçeğinden daha büyük olabilir.

 

Listelik

dünyanın en küçük bukalemunu: 1,2 cm.

the brookesia minima dünyanın küçük bukalemun cinsi olarak biliniyor. en kısası 1,2 cm uzunluğunda olan bu bukalemun, madagascar’ın kuzey batı sahillerinde nosy be island’ta bulunuyor. dişilerin, erkeklerden daha büyük olma eğilimi var.

 

Listelik

dünyanın en küçük kertenkelesi: 16 mm.

10 sentin içine sığacak ya da bir çeyrekliğin çevresi kadar uzunluğa sahip, bilimsel adı sphaerodactylus ariasae olan yetişkin kertenkelenin boyu 16 mm’dir. en küçük kertenkele unvanını, 1965’te keşfedilen sphaerodactylus parthenopion olarak bilinen başka bir kertenkele cinsiyle paylaşır.

 

Listelik

dünyanın en küçük sığırı: 81 cm.

dünyanın en küçük sığırı, vechur ineği olarak adlandırılan hindistan zebu cinsi sığırdır. bu cinsin ortalama uzunluğu 81 ile 91 cm arasında değişiyor. bu resimde 16 yaşındaki vechur sığırı, 6 yaşındaki hf melez sığırla beraber.

 

Listelik

dünyanın en küçük deniz atı: 16 mm.

hippocampus denise olarak bilinen bu yaratık, 16 mm uzunluğunda ve insan elindeki bir çok tırnaktan bile kısa. bulunanlar arasında 13mm uzunluğunda olan da var. bu tür, pasifik okyanusu’nun batı kıyılarındaki tropik adalarda 13 ile 90 metre arasındaki derinliklerde yaşıyor.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom