iskoç kadınlar listesi için eklenen 10 entry bulunmaktadır.
 

Listelik

angelica gray.
28 haziran 1990’da glasgow, iskoçya’da doğan angelica gray, iskoç büyük beden bir model, sözcü ve oyuncu. moda endüstrisinde daha sağlıklı ve daha çeşitli bir kadın seçimini teşvik ediyor . büyükannesi 1940’larda ve 1950’lerde dior moda evi için bir modeldi. büyükannesinden ilham aldı ve vogue italia , elena miro ve marina rinaldi için modellik yaptı. angelica gray, kıvrımlı modellerin imzalandığı mankenlik ajansının bir parçasıydı. modelliğin yanı sıra, bbc radio’da ve farklı ülkelerde çok sayıda editoryal yayında yer aldı.

 

Listelik

katharine brown.
katharine brown bir iskoç modelidir ve güzellik yarışmasında miss scotland 2009 ve miss united kingdom 2010’u kazanmıştır. aynı zamanda kendi spor şirketinin sahibidir. güzellik yarışmalarını kazandıktan hemen sonra iskoçya spor elçisi oldu. ana görev, genç kızların son derece aktif ve formda olmaları için sporu teşvik etmektir.

 

Listelik

kelly macdonald.
23 şubat 1976’da doğan kelly, en iyi gosford park (2001), intermission (2003), nanny mcphee (2005), harry potter ve ölüm yadigarları, erkekler (2007), boardwalk empire’daki rolleriyle tanınır. bu iskoç aktris, primetime emmy ödülü ve en iyi kadın oyuncu altın küre ödülü gibi birçok ödül ve takdir kazandı . radyo draması lifehouse’da ve animasyon filmi brave’de karakterler için seslendirme yaptı.

 

Listelik

amanda hendrick.
büyüleyici güzelliğiyle 2009 harvey nichols’ın bahar defilesinde yer aldı. uzun yıllar yüksek moda markaları altında podyumda yürüdü. 2011 yılında paris moda haftasında balenciaga’ya özeldi. iskoç stil ödülü amanda hendrick’i 2011’in en şık kadını seçti. sürekli olarak topshop ve smashbox cosmetics ürünlerinin yüzü oldu. 2013’te american magazine the new yorker, amanda’yı ilkbaharda izlenecek on modelden biri olarak seçti. amanda hendrick amanda’nın kariyeri, onun çok zayıf göründüğünü düşündükleri için kilosu için bir kampanyadan çekilmesiyle değişti. anoreksiya hastalığı ile mücadelesini ortaya koydu. şimdi tekrar sağlıklı olmak için çok çalışıyor. amanda, benzer sorunlarla mücadele eden başkalarına yardım etmek istiyor.

 

Listelik

karen gillan.
karen, ingiliz film ve televizyonlarındaki çalışmaları ile tanınan iskoç bir aktris. guardians of the galaxy (2014), guardians of the galaxy vol. 2 (2017), yenilmezler: sonsuzluk savaşı (2018), yenilmezler: end game, vb. olağanüstü oyunculuk becerileri için, övgüleri arasında bir empire ödülü, bir teen choice ödülü ve bir ingiliz akademisi iskoçya film ödülü, bir eleştirmenlerin seçimi ödülü vb. adaylıkları yer alıyor. oyunculuğun yanı sıra, bir yazar olarak katılımı nedeniyle eleştirel beğeni topladı.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom