kadın yönetmenlerin filmleri listesi

kadın yönetmenlerin filmleri listesi için eklenen 5 entry bulunmaktadır.
 

Listelik

we need to talk about kevin.
kevin hakkında konuşmalıyız, lynne ramsay'in yönetmenliğini yaptığı 2011 yılında yayınlanan psikolojik gerilim filmidir. lionel shriver'in aynı isimli romanından uyarlanmıştır. filmin geliştirilmesine 2005'te başlanmış ve çekimlerine de nisan 2010'da başlanmıştır. filmde başrolü tilda swinton, kevin'ın annesi rolünde oynamaktadır. swinton altın küre, ekran oyuncuları derneği ve bafta ödüllerine "en iyi kadın başrol oyuncusu" kategorisinde aday gösterildi. film eleştirmenlerden ve seyircilerden genel olarak olumlu görüşler aldı.

 

Listelik

american psycho.
amerikan sapığı, bret easton ellis'in 1991 çıkışlı aynı adlı romanından uyarlanarak chris hanley ve christian halsey solomon tarafından kaleme alınmış ve mary harron tarafından yönetilmiş eleştirel bir korku-gerilim filmidir. filmde christian bale, willem dafoe, jared leto ve samantha mathis gibi oyuncular yer almaktadır. bret easton ellis'in american psycho" romanından uyarlanan, kan donduran bir psikolojik gerilim filmi. erkeklerin cinsel güvensizliği, sığlıkları, ilgisizliklerini gizlemek için materyalizme takıntıları ile 1980'lerin new york'unun rahatına düşkün ve hedonist wall street seçkinleri üzerine eleştirel ve mizahi bir yorumdur.

 

Listelik

the rider.
ölümcül bir kafa travmasına maruz kaldıktan sonra genç bir kovboyun hayatı değişir. artık kimlik arayışı ve amerika'nın göbeğinde bir erkek olmak kavramlarını sorgulayacak ve kendini ölçüp biçecektir. chloé zhao'nun yazıp yönettiği dram filminin başrollerini brady jandreau, tim jandreau, lilly jandreau üstleniyor.

 

Listelik

lost in translation.
bir konuşabilse, 2003 yapımı sofia cappola filmi. 4 akademi ödülüne aday gösterilmiş, bunlardan en iyi özgün senaryo akademi ödülü'nü almayı başarmıştır. diğer adaylıkları en iyi film, bill murray ile en iyi erkek oyuncu ve sofia cappola ile en iyi yönetmen dallarında idi. orta yaşı çoktan geçmiş, evli ve çocuklu amerikalı aktör bob bir reklam çekimi için japonya’ya gelir. tokyo’da kaldığı otelde bir başka amerikalı ile, fotoğrafçı kocasının peşinden buraya gelmiş olan sevimli ama ciddi charlotte ile tanışır. dillerine ve kültürlerine uzak oldukları bu insanların ülkesinde fazlasıyla yabancı olan ve iletişimsizlik denizinde boğulan bu iki yabancı, bir tokyo haftasonunda birdenbire yakınlaşacaktırlar.

 

Listelik

alev almış bir genç kızın portresi.
alev almış bir genç kızın portresi , celine sciamma tarafından yönetilen, başrollerini noémie merlant ve adele haenel'in paylaştığı 2019 yapımı fransız bir dram ve dönem filmidir. fransa'da 18. yüzyılın sonlarında geçen film, soylu bir kadın ve onun portresini çizmek için görevlendirilen bir ressam arasındaki bir aşk hikâyesini anlatıyor. 2019 cannes film festivali'nde altın palmiye adayı gösterildi. filmin, cannes'da queer palm ödülünü almasıyla, ilk kez bir kadın yönetmenin filmi bu ödülü kazanmış oldu. sciamma ayrıca cannes'da en iyi senaryo ödülünü kazandı. film, 18 eylül 2019'da fransa'da tiyatro olarak gösterime girdi.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom