kedilerde kızgınlık dönemi hakkında bilgiler listesi

kedilerde kızgınlık dönemi hakkında bilgiler listesi için eklenen 5 entry bulunmaktadır.
 

kızana gelen kedi ne kadar sürer veya kedi kızgınlık dönemi ne zaman biter sorusu kedi sahiplerini meraklandırıyor. aslında uzun bir süre alanı vardır, bu süre sağlıklı kedilerde 1 günden 21 güne kadar bir süreyi kapsar. koital temas (erkek kedi ile çiftleşen) yaşayan dişi kedilerdeki ortalama ise 8,5 gündür. koital temas yaşamayan dişilerde ise ortalama 6 gün sürer.

 

dişi kedi kızgınlık döneminde ne yapar?

yüksek sesli miyavlama, dikkat çekmek için yapılan hareketler, sürekli dik duran kuyruk ve kalça bölgesi, artan dışarı çıkma isteği, idrar püskürterek koku bırakma gibi davranışlar kedi kızgınlık dönemi süresince farklı yoğunluklarda karşılaşılacak davranış değişiklikleri arasında yer almaktadır.

 

kediler yılda kaç kez kızgınlığa (kızana) girer?

dişi kediler ortalama olarak yılda 3-4 defa kızgınlık dönemine girer. fakat çiftleşmesine izin verilmezse yılda 5-7 kez kızgınlık dönemine girebilir. kediniz çiftleşme döneminde hamile kaldıysa ortalama 60 günde doğum yapar.

 

kediler yavrusuyla çiftleşir mi?

ne yazık ki kediler kendi yavrularıyla çiftleşebilir. yavru kediler sütten kesilip ergenlik çağına girdiklerinde çiftleşmeye hazır olduklarından dolayı birbirlerine eş gözüyle bakma potansiyeline sahiptirler. ayrıca anne kedilerin, yavru kedileri ile çiftleşmeleri de çok muhtemeldir.

 

dişi kedi adet olur mu?

dişi kediler de tıpkı insan ve köpeklerde olduğu gibi regl olabilir fakat farklı şekilde görülür. dişi kedilerde menstrüel döngüler yerine kızgınlık döngüleri vardır ve kızgınlık dönemlerinde meydana gelir.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom