köpeklerde diş bakımı hakkında bilgiler listesi

köpeklerde diş bakımı hakkında bilgiler listesi için eklenen 5 entry bulunmaktadır.
 

köpeklerde diş bakımı nasıl yapılır: köpek diş bakımı söz konusu olduğunda güzel haber şu: köpek dişleri, çürüklere karşı insanlarda olduğu kadar hassas ve dayanıksız değillerdir. bununla birlikte “köpeklerin ağzı, insan ağzından daha hijyenik ve temizdir.” algısına rağmen, köpeklerin de düzenli aralıklarla ağız ve diş bakımına ihtiyaç duyduğu gözlemlenmiştir.
  1. mümkünse henüz bir yavruyken fırçalamaya alıştırın.
  2. köpeğiniz için doğru diş macunu seçin.
  3. kuru gıdalar yumuşak gıdalardan daha iyi olduğundan kuru gıda verin.
  4. diş sağlığı için çiğnenebilir kemik ve oyuncaklar verin.
  5. veterinerde parazit ve diğer aşılarını düzenli yaptırın.
tartar ve plak oluşumunu engellemek, dişlerin sararmasına karşı önlem almak ve kötü ağız kokusunun önüne geçebilmek için köpeğinize düzenli olarak ağız ve diş bakımı yapmanız önem taşır.

 

köpeğimin dişlerini nasıl fırçalayabilirim?​

eğer köpeğiniz kendi dişlerini kendi fırçalayabiliyorsa, bu yazıyı okumayı bırakmanızı ve bir an önce köpeğinizin videosunu youtube’a yükleyerek para kazanmaya başlamanızı tavsiye ederiz.

şaka bir yana, her ne kadar köpekler doğaları gereği diğer tüm hayvanlar gibi kendi kendilerini temizlemeye meyilli olsalar da, diş bakımı konusunda bazen sahiplerinin desteğine ihtiyaç duyarlar; özellikle de diş fırçalama konusunda. köpeğiniz için özel olarak tasarlanan bir diş fırçası ve özel köpek diş macunu ile bu süreci kolaylaştırmanız mümkün

elbette minik dostunuz ilk etapta dişlerini fırçalatmaya pek sıcak bakmayacaktır, ancak zaman içerisinde her ikinizin de bu sürece alışması mümkün. köpeğinizin dişlerini fırçalamak için tercihen bolca egzersiz yaptığı bir aktivite seansı sonrasını seçmeli, böylece yorgun ve nispeten daha hareketsiz olacağı bir ana denk getirmelisiniz. diş fırçalama seansı bittikten sonra da bu tecrübenin köpeğiniz için olumlu bir an olması için onu güzel bir ödül maması ile ödüllendirmelisiniz. eğer yavru köpeğiniz varsa, diş fırçalama alışkanlığını ilk aylarından itibaren ona aşılamanızda fayda vardır.

 

köpeğim için doğru diş macununu nasıl seçerim?​

bu noktada en önemli olan şey, insanlar için üretilen diş macunlarını kesinlikle kullanmamanızdır. çoğu diş macununda köpekler için ciddi derecede zehirleyici olan florit bulunmakta, bu da köpeğinizde mide zehirlenmesi oluşmasına sebebiyet vermektedir. köpeğiniz için özel olarak üretilen bir diş macununu veterinerinizin kliniğinde, petshoplarda ya da bazı eczanelerde bulabilirsiniz.

 

köpeğimin dişlerinin sağlıklı kalması için ne yapabilirim?

köpeğinizin dişlerinin daha sağlıklı, daha sağlam ve daha güçlü olmasını istiyorsanız, sizin de bir köpek sahibi olarak yapabileceğiniz şeyler var. işte onlardan bazıları:

eğer hali hazırda hassas dişlere sahip bir köpeğiniz varsa, ıslak mama yerine kuru mama ile beslenmesini sağlayabilirsiniz. islak mama dişlere daha fazla yapışırken kuru mama köpeğinizin dişlerine zarar teşkil etmeyen bir yapıdadır.

dişlerin temizliğini sağlamak ve onları daha güçlü tutmak için çiğneme oyuncakları kullanın. bu oyuncaklar sayesinde diş cepleri daha kuvvetli bir yapıya bürünür ve hem ağız, hem çene tutuşu açısından daha verimli bir fonksiyonellik sağlar.

düzenli olarak köpeğinizin dişlerini ve ağız yapısını kontrol edin. diş etleri sağlıklı bir pembemsi tonda, dişlerin tamamı da yerinde ve sağlam bir konumda olmalı. kırmızı ya da beyaz dişleri veya olduğu yerde sallantıda olan dişler, sağlıksız bir ağız yapısına işaret olabilir.

köpeğiniz hiçbir şekilde dişlerini fırçalamanıza izin vermiyorsa, yine petshoplarda bulabileceğiniz özel köpek diş mendillerini kullanabilir ve diş tabakası üzerinde biriken plağı kaldırabilirsiniz.

 

ne zaman veterinere başvurmalıyım?


eğer aşağıdaki belirtilerden herhangi biri ile karşı karşıya kalırsanız, köpeğinizi bir veterinere gösterme vakti gelmiş demektir:

ağız kokusu
yemek yeme ya da çiğneme alışkanlıklarında değişiklikler
köpeğinizin ağzını ya da yüzünü patilemesi
depresyon
aşırı derecede salya akıntısı
eksik ya da sallanan dişler
rengi bozulmuş, kırık ya da yamuk dişler
kırmızı, şiş veya kanayan diş etleri
dişeti hattında sarımsı-kahverengi bir tartar oluşumu
ağzın içinde yaralar ya da şişkinlikler

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom