komedi filmleri listesi için eklenen 5 entry bulunmaktadır.
 

Listelik

ölümlü dünya.
ölümlü dünya, yönetmenliğini ali atay’ın yaptığı türk komedi ve aksiyon filmi. filmin başrollerinde ahmet mümtaz taylan, alper kul, sarp apak, irem sak, doğu demirkol, feyyaz yiğit, meltem kaptan, mehmet özgür ve özgür emre yıldırım yer almaktadır. 26 ocak 2018 itibarıyla film vizyona girdi. ilk üç günde 109.439 kişi tarafından izlendi. toplam da 585.145 izleyici sayısına ulaşan film, 7 milyon lira hasılat elde etti. uluslararası bir kiralık suç çetesinin türkiye’deki işlerini halleden bir ailenin aynı suç çetesiyle ters düşmesiyle birlikte onlardan kaçarkenki komik olayları konu almıştır.

 

Listelik

in bruges.
in bruges, irlandalı oyun yazarı martin mcdonagh’ın yazıp yönettiği film. belçika’nın brugge şehrinde çekilmiştir. film 2008 sundance film festivali’nin açılış filmi olarak gösterilmiştir.

3 mayıs 2008 itibarı ile rotten tomatoes sitesinde film hakkında yapılmış 119 eleştiriden %78’inde film hakkında olumlu görüş belirtilmiştir. (olumlu: 93, olumsuz:26)

belçika’nın ortaçağ’dan kalma, en tarihi şehirlerinden biri olan brugge, dünyanın her yerinden insanlar için bir terminal gibidir. herkes günün birinde oradan geçer. ancak tetikçi ken ve ray için bruges belki de bir son durak.

londra’daki patronları harry, ken ve ray’i bruges’e bir işi halletmeleri için yollar. ancak harry arayana kadar, ikili şehirde bir turist gibi davranacak ve beladan uzak duracaktır. ancak bela her zamanki gibi yerinde bulmaz ve onları bulur. patronları aradığında ise, zaten o zamana kadar türlü tuhaf durumlara tanıklık eden ikili, bu kez kendilerini gerçek bir kaosun içinde bulacaklardır.

 

Listelik

the big lebowski.
1998 abd-ingiltere ortak yapımı suç-komedi filmi. filmin yönetmeni ve yapımcısı olan coen kardeşler (joel coen ve ethan coen) aynı zamanda senaryoyu yazıp filmin kurgusunu da yapmışlardır. her şey los angeles’lı işsiz güçsüz, kaygısız ve miskin, bowling hastası “the dude” (ahbap) lakaplı jeffrey lebowski’nin (jeff bridges), kendisiyle aynı adı taşıyan bir milyonerle karıştırılmasıyla başlar. tekerlekli sandalyeye mahkûm milyonerin genç karısı şehirdeki birçok kişiye borçlanmış ve borcunu ödememiştir. dude lebowski’nin evine gelen iki ganster onu tartaklayıp çok kıymetli halısına işeyince o da halısının parasını istemek için soluğu adaşının malikanesinde alır ve hiç ummadığı bir maceranın içine girmiş olur. klasik hikâye anlatma tekniğinden uzak olan film, bir dizi acayip skeçin bir araya getirilmesiyle oluşmuş gibi duruyor. büyük lebowski, ilk gösteriminin yapıldığı berlin uluslararası film festivalin’de altın ayı ödülüne aday gösterilmişti. tek ödülünü ise rusya’da film eleştirmenleri derneğinden aldı.

 

Listelik

liar liar.
yönetmenliğini tom shadyac’ın yaptığı ve başrolde jim carrey’in oynadığı komedi filmidir. los angeles’lı savunma avukatı fletcher reede 5 yaşındaki oğlu max’in doğum günü partisine gitmek yerine yalan söylemeyi tercih eder. çünkü patronu miranda’yla sevişmek gibi önemli bir işle meşguldür. küçük max de pastasının mumlarını söndürürken babasının en azından sadece bir gün boyunca yalan söylememesini diler ve bu dileği kabul olur. bunun üzerine ertesi günden itibaren fletcher daha önce sürekli yalan söyleyerek iş yerinde çıkmadığı telefonlara çıkar. iş arkadaşları hakkında ne düşünüyorsa açık açık söyler ve bunlar sadece ama sadece başlangıçtır.

 

Listelik

bottle rocket.
wes anderson tarafından yönetilen 1996 amerikan polisiye komedi filmidir. ve anderson ve owen wilson’ın senaryosunu, anderson’un aynı adlı 1992 kısa filminden uyarlanmıştır.

 
üst bottom