kuzey kutup gelinciği hakkında bilgiler listesi

kuzey kutup gelinciği hakkında bilgiler listesi için eklenen 1 entry bulunmaktadır.
 

beyaz gelincik, dünyada ve türkiye’de az sayıda görüntülenebiliyor ve sayıları hızla azaldığından küresel çapta koruma altına alınmış durumda.

daha çok yer altında yaşayan ve nadiren yeryüzüne çıkan beyaz gelincik, çoğunlukla fare avlayarak ve kuş yumurtaları yiyerek besleniyor. nadiren yeryüzüne çıkan beyaz gelincik beslenmek için yaşadığı bölgelere yakın yerleşim yerlerindeki kümes hayvanlarını da avlıyor.

uzun bir gövdeye ve kuyruğa sahip olan beyaz gelincik, çok hızlı hareket ediyor ve çok küçük deliklerden içeri girebilmek gibi bir beceri gösteriyor.

gelincik, dünyada en yaygın türlerden bir tanesi.
gelincik kışın bembeyaz olur yazın ise özellikle başından sırtına kadar kahverengi tonlarda olur. ülkemizde gelincikler sansargiller familyasına dahil olan sekiz tür vardır gelincik bunların en küçüğüdür. boyu bir karış kadar olup erkekleri 25-30 santim kadar da olabilir ortalama 100-200 gram kadar ağırlığında bir hayvan küçük de bir kuyruğu vardır.

kürkünü ve postunun rengini değiştiren birçok hayvan var.
kürkünü postunun rengini değiştiren bir çok hayvan türü vardır. kurdundan kuşuna kadar hemen hemen hepsi bunu yapar. örneğin, belgesellerde seyrettiğimiz kutuplardaki dağ horozu türü olan kar tavukları bembeyaz oluyorlar bazı fotoğraflarda küçücük bir benekten tanınıyor.

ismini de gelinlerin duvağının beyazından alıyor
gelincik insanımızın eskiden beri tanıdığı adını da o beyazlıktan dolayı takmış olduğu bir hayvan türü. gelincikler koruma altında avlanan bir tür değil. gelincik avcı bir tür. kümes hayvanlarını, tavukları, kazları, ördekleri zorlayan bir hayvan türüdür.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom