muazzez ersoy hakkında bilgiler listesi

muazzez ersoy hakkında bilgiler listesi için eklenen 1 entry bulunmaktadır.
 

9 ağustos 1958'de doğan muazzez ersoy, klasik türk müziği sanatçısıdır. 33. türkiye hükümeti'nde kültür bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan devlet sanatçısı unvanına 1998'de layık görülen sanatçı seslendirdiği nostaljik şarkılardaki başarısından dolayı "nostalji kraliçesi" olarak da bilinir. sanatçı 2006 yılında birleşmiş milletler mülteci örgütü'nün “iyi niyet elçisi” seçilmiştir.

çocukluğu ve gençlik yılları istanbul'un kasımpaşa semtinde geçen sanatçının müzikle ilgilenmesinde en büyük etken annesinin müziğe olan ilgi ve sevgisi oldu. annesinin bu tutkusu sanatçıyı gençlik yıllarında etkisi altına aldı ve ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimini müzik dersleri alarak sürdürmeye karar verdi. irfan özbakır ve baki duyarlar gibi müzik hocalarından dersler aldı. sanatçı «tezgahtarlık» yaparak kazandığı birikimlerini müzik dersleri için harcadı. 1974 yılında küçük yaşta evlendi ve iki yıl evli kaldı. bu evlilikten ender isminde bir oğlu oldu. eşinden ayrıldıktan sonra müzik dersleri almaya devam etti.

kariyerinde ilk olarak 1982 yılında istanbul pembe köşk gazinosu'nda assolist olarak sahneye çıktı. bu arada 1985 yılında trt ankara radyosu'nun açmış olduğu sınava katıldı ancak kazanamadı. 1989 yılında trt ankara radyosu şeflerinden cahit ünyaylar'la çalışmaya başladı. ersoy, 1990 yılında trt'ye gönderdiği, yorumu kendine ait olan altı eserle denetimden geçti ve ekranlardan da dinleyicilerine seslenmeye başladı.

muazzez ersoy, ilk olarak seven olmaz ki adlı albümüyle dinleyicileriyle buluştu. ardından ikinci albümü her şeyim sensin yayınlandı. daha sonra raks müzik ile anlaşarak sizi seviyorum adlı çalışmasıyla büyük başarı kazandı. bu albümde selçuk tekay ve ali ihsan kısaç gibi sanatçılarla çalıştı.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom