Listelik

death note.
death note, japonya'da tsugumi ooba tarafından yazılıp takeshi obata tarafından resimlenen bir mangadır. on yedi yaşındaki lise öğrencisi light yagami'nin, bir şinigaminin düşürdüğü doğaüstü bir defteri bulup kendini nasıl "yeni dünyanın tanrısı" yaptığını anlatır. tsugumi ohba ve takeshi obata tarafından yaratılan manga efsanesi death note, 2006’da diziye uyarlandı. bu efsane korku öyküsünde death note isimli gizemli defteri ele geçiren bir lise öğrencisi l’i konu alır. bu defter, üzerine ismi yazılan kişiyi kısa sürede öldürmektedir. bu güçle başa çıkamayan l, birçok hataya sebebiyet verir.

 
9 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

dark.
dark, baran bo odar ve jantje friese tarafından yaratılan bilimkurgu ve gerilim türündeki alman internet dizisi. almanca olan ilk netflix orijinal dizisidir ve 1 aralık 2017'de yayınlanmaya başlamıştır. dark, girift zaman çizgisi ve karmaşık olayları ile netflix’in en sevilen bilimkurgu dizilerinden biri. doğaüstü olaylarında korku öğelerine de yer veren dizi, sakin bir kasabada sırra kadem basan küçük bir çocuğun öyküsünü anlatıyor. olayı araştıran kasaba sakinler, bu esrarengiz kaybın geçmişte de yaşandığını keşfedince iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

 
10 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

castlevania.
castlevania, konami'nin aynı adlı japon video oyun serisine dayanan bir amerikan yetişkin animasyonlu web televizyon dizisidir . warren ellis tarafından çekilen dizi, özel bir soydan gelen simon belmont’un korku dolu hikayesini konu alır. simon belmont, avrupa’nın büyük bir kısmını etkisi altına alan vampirleri durdurmak için vampir avcılığı yapmaktadır. en büyük düşmanı olan vlad dracula, simon’ın üzerine öteki dünyadan oluşan ordusunu gönderince simon köşeye sıkışır. dizinin uyarlandığı çizgiromanda da warren ellis’in imzası bulunur.

 
11 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

wynonna earp.
wynonna earp, doğaüstü bir batı korku televizyon dizisidir. emily andras tarafından geliştirilen kanada-amerikan programı, beau smith'in çizgi roman serisine dayanıyor. melanie scrofano, efsanevi kanun adamı wyatt earp'ün büyük-büyük-torunu olan ünvanlı karakteri oynuyor. yine bir çizgi roman uyarlaması olan dizi, syfy ekranlarından izleyiciyle buluştu. dizide, cesareti ile nam salmış ünlü haydut avcısı wyatt earp’ün torunu wynonna’nın hikayesi anlatılır. wynonna, yıllar önce terk ettiği kasabaya, amcasının canezesi için geri döner. bu dönüş, wynonna’ya tekerrür eden iblis istilasına karşı savaşmak zorunda bırakır. wynonna karakterine, melanie scrofano hayat verir.

 
12 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

scream.
çığlık, wes craven'ın yönettiği 1996 abd yapımı slasher filmi. senaryosunu kevin williamson'ın yazdığı filmin dağıtım şirketi dimension films'tir. lakewood kasabasında geçen dizide bir genç, siber zorbalığa uğrayarak hayatını kaybeder. olaydan şüphelenen arkadaşları, bu cinayetin perde arkasını araştırmak için kolları sıvar. ekibe, kasabanın cinayet şerifi de yardım eder. gerçekler açığa çıktıkça, bunun sıradan bir cinayet olmadığı anlaşılır.

 
13 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

crazyhead.
crazyhead, aynı zamanda şirketi urban myth films ile programın yürütücü yapımcılığını üstlenen howard overman tarafından yaratılan bir komedi korku televizyon dizisidir. altı bölümlük serinin prömiyeri 19 ekim 2016'da birleşik krallık'ta ve uluslararası olarak 16 aralık 2016'da netflix'te yapıldı. efsane fantastik dizi misfits’in yaratıcısı howard overman, bu kez crazyhead adında korku komedisi kaleme aldı. dizinin başrol oyuncuları cara theobold ve susan wokoma, iblis avcılarını canlandırıyor. ikili, bu dünyaya musallat olan ölü ruhları kovalayarak düzen sağlıyor.

 
14 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

the order.
the order, dennis heaton tarafından oluşturulan ve heaton, shelley eriksen, rachel langer, jennica harper, penny gummerson ve jason filiatrault tarafından yazılan bir amerikan korku drama internet televizyon dizisidir. dizi, 7 mart 2019'da netflix'te gösterime girdi. netflix’in yeni korku dizisi the order, fantastik olaylarla bezeli bir evrende geçiyor. jack morton, the order’la tanıştıktan sonra canavarlar ve tehlikeli ruhlarla karşılaşarak bunlara mücadele etmeyi öğreniyor. zaman içinde jack, ailesine dair karanlık sırları da keşfediyor.

 
15 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

slasher.
slasher, aaron martin tarafından yaratılan bir antoloji korku televizyon dizisidir. 4 mart 2016'da chiller'de ve 1 nisan 2016'da super channel'da gösterildi. ikinci sezonun lisans hakları ocak 2017'de netflix tarafından satın alındı. ikinci sezon 17 ekim 2017'de yayınlandı. ailesini bebekken kaybeden sarah, doğduğu eve yıllar sonra kocası dylan ile geri döner. waterbury kasabasındaki bu gizemli ev, geçmişte birçok korkutucu olaya şahit olmuştur. sarah’nın kasabaya geri dönüşü ile lanet tekrar ortaya çıkar.

 
16 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

ghost wars.
ghost wars, simon barry tarafından yaratılan paranormal aksiyonlu bir televizyon dizisidir. prömiyeri 5 ekim 2017'de syfy'de yaptı ve 4 ocak 2018'de sona erdi. seri için on üç bölüm üretildi. dizi, 2 mart 2018'de ingiltere'de netflix'te yayınlandı. roman mercer, alaska’nın tenha bir kasabasında yalnız bir hayat sürmektedir. herkesten gizlediği psişik güçleri, kasabanın hayatının tehlikeye girmesi ile ortaya çıkar. roman, kasabayı doğaüstü güçlerden kurtarmak için güçlerine başvurur. ancak ilk önce kasaba halkını güçlerine inandırması gerekir.

 
17 . entry derya tarafından eklendi.    
Geri dön
Üst Bottom