zihinsel odaklanmanızı değerlendirin.

"odaklanma sorunu yaşıyorum" diyorsanız önce bu durumu değerlendirin.

odaklanmanız iyiyse: hedefler belirler ve görevleri daha küçük parçalara ayırırsınız. kısa molalar veriyorsun, sonra işe geri dönüyorsun.

odaklanmanız kötüyse: düzenli olarak hayal kuruyorsun. yaptığın işteki ilerlemeni takip edemiyorsun.

 
1 . entry derya tarafından eklendi.    

dikkat dağıtıcıları ortadan kaldırın.

dikkat dağıtıcılar bazen arka planda bir radyo sesi şeklinde gelebilir veya belki de sürekli olarak yanınıza gelip sohbet etmek için konuşan bir iş arkadaşı olabilir.

televizyonu veya radyoyu kapatmak ne kadar basit olsa da, sözünü kesen bir iş arkadaşı, eş, çocuk veya oda arkadaşıyla uğraşmak çok daha zor olabilir.

 
2 . entry derya tarafından eklendi.    

odağınızı sınırlayın.

aynı anda birden fazla görevi üstlenmek, üretkenliği önemli ölçüde azaltabilir ve gerçekten önemli olan ayrıntılara odaklanmayı çok daha zor hale getirebilir.

dikkatinizi bir spot ışığı olarak düşünün. bu spot ışığını belirli bir alana tutarsanız, her şeyi çok net bir şekilde görebilirsiniz.

 
3 . entry derya tarafından eklendi.    

anı yaşayın.

geçmiş hakkında derin derin düşünürken, gelecek için endişelenirken veya başka bir nedenden dolayı şimdiki andan uzaklaşırken zihinsel olarak odaklanmak zordur.

anda kalmak, anı yaşamak; dikkatinizi keskin tutar ve zihinsel kaynaklarınızın belirli bir zamanda gerçekten önemli olan ayrıntılara odaklanmasını sağlar.

 
4 . entry derya tarafından eklendi.    

kısa bir mola verin.

hiç aynı şeye uzun süre odaklanmayı denediniz mi? bir süre sonra odağınız bozulmaya başlar ve zihinsel kaynaklarınızı göreve ayırmanız giderek zorlaşır. sadece bu değil, sonuç olarak performansınız da zarar görür.

bazen kısa bir mola vererek odağınızı yeniden toplayabilirsiniz.

 
5 . entry derya tarafından eklendi.    
Geri dön
Üst Bottom