ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesi

ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesi için eklenen 18 entry bulunmaktadır.
 

angkor wat tapınağı, kamboçya.
Listelik

her sene 2,5 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği bu tapınak dünyanın en büyük tapınağıdır. khmer krallığı döneminde su üzerine inşa edilen tapınağın mimarisi olağan üstü mühendislik harikasıdır. angkor wat tapınağı kamboçya’nın siem reap şehrinden 5 km uzaklıkta ormanlık alanda bulunmaktadır. unesco tarafından 1992 yılında dünya mirası listesine alınmıştır. mistik havası ve muhteşem mimarisi yüzünden ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden birisidir.

 

pulpit kayası, norveç.
Listelik

her sene 250 binden fazla turistin ziyaret noktası olan pulpit kayası güney norveç’in en güzel fiyortunlarından biri olan lyse fiyortunda yer alır. 600 metre yüksekte olan bu kayaya ulaşmak için 1,saatlik bir yürüyüş yapmak gerekiyor. 25*25 metrelik bir alana sahip kayaya ulaşıldığında görülen manzaranın etkisi 1,5 saatlik yürüyüşün yorgunluğunu hemen alır. norveç’e gidip de pulpit kayasını görmemek çok yazık olur.

 

mermer mağaraları, şili.
Listelik

bizce dünyanın en eşsiz görüntüsüne sahiptir bu mağaralar. bir geziye çıkmayı düşünüyorsanız listenizin en başına mermer dağları’nı yazmanızı tavsiye ederiz. şili’nin coyhaique şehrinde bulunmaktadır. general carrera gölünün uç kısımlarında bulunan kalsiyum zamanla su yüzünden deforme olup bu eşsiz güzelliği ortaya çıkarmıştır.

 

moraine gölü, kanada.
Listelik

buzul suyuyla oluşan bu göl kanada da banff parkında bulunur, 1800 metre yüksekliktedir. moraine gölünde kar ve güneş ışığının kırılması ve göl üzerindeki yansımalarıyla muhteşem ötesi renkler ortaya çıkar. kesinlikle gidip görülmesi gereken yerlerden birisidir.

 

Listelik
iyi ki dünyaya gelmişim demek için gitmeniz gereken yerler. ölüm sizi bulmadan önce siz bu yerleri bulmalısınız. gidince pişman olmayacağınız bu 13 muhteşem yeri sizler için derledim.

venedik, büyük kanal, italya.

 
en son bir yetkili düzenledi:
üst bottom