okyanus manzaraları listesi için eklenen 10 entry bulunmaktadır.
 

Listelik

st. john’s head, hoy – okrneys, iskoçya.

hoy adasının kuzey ucunun yakınında, britanya’nın en dik deniz uçurumu bulunur. st. john’s head olarak bilinen bu uçuruma çıkmak oldukça yürek istiyor. bu manzaranın tadını çıkartmak isteyen; ama o uçuruma çıkmak istemeyenler ise günde 3 kez sefer yapan scrabster – stromness feribotu ile bu manzaranın tadını çıkartabilirler. buraya gitmek için en iyi zaman, bir yaz akşamüstü güneş batımıdır.

 

Listelik

coast road – batı sahra.

paris – dakar rallisi’nin en uzaktaki ayaklarından biri olan batı sahra’daki coast road, atlantik sahiliyle uçsuz bucaksız çölü birbirinden ayırır. bu asfalt yoldan giderken palmiye ağaçlarıyla kaplı vahaları ve donuk lagunları geçiyorsunuz. buraya önceden yerleştirilmiş ve henüz patlamamış olan mayınlara denk gelmemek için, yol dışında giderken mutlaka bir rehberle yola çıkın. batı sahra derin deniz balıkçılarının, uçurtma tutkunlarının ve kum sörfçülerinin uğrak mekanlarındandır.

 

Listelik

sarges bay – portekiz.

avrupa ana karasının en güney batısındaki yer olan sagres’te, hem romantik hem de macera dolu bir deneyim yaşayabilirsiniz. 15. yy’da denizci prens henry buraya gelerek denizci okulu’nu kurdu. bu okulda hindistan’a gitme görevini tamamlayacak denizciler yetiştirdi. sarges bay ve cape st. vincent’i gezmenin en iyi yolu ise arabayla ya da yaya olarak gezmek. toplu taşıma araçları bu bölgeye gitmiyor ne yazık ki.

 

Listelik

son marroig – mallorca, ispanya.

viyana’daki resmi hayatından sıkılan avusturya’nın arşidüğü ludwig salvatore (1847-1915), mallorca’nın kuzey kıyılarında bulunan son marroig’in manzarasına aşık olmuş ve burada bir evi satın almış. burayı gezmek için müzeden izin alıp, 3.2 km’lik yolu yürüyüp bu harika manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.

 

Listelik

dun aengus – aran adaları, irlanda.

avrupa’nın en eski yamaç kenarındaki hisarlarından biri olan dun aengus, 3 yarım daire şeklinde inşaa edilmiştir. dun angeus’un bulunduğu bu dik yamaç 100 metre yüksekliğindedir ve tırmanmak mümkün değildir. doolin, county clare, rossaveal ve county galway’den feribotla buraya ulaşmak mümkündür.

 

Listelik

latrabjarg – izlanda.

izlanda’nın en uzaktaki bölgesi olan westfjords, dünyanın en büyük kuş yamaçlarından birine ve usturagagalı alk kuş turune ev sahipliği yapar. avrupa’nın en batı kısmı olan bu nokta, 444 metre yüksekliğinde ve 14 km uzunluğundadır. bu bölgenin ziyaretçileri bu kuş cennetinin dışında beyaz kumsalı ve açıklarda gözüken snæfellsjökull buzulunu görmek için de gelirler. latrabjarg’a araba ile gitmek mümkün. patreksfjörður’dan 60 km uzaklıktadır.

 

Listelik

mirador escénico – san carlos, meksika.

bu olağanüstü manzara, san carlos’a 6,5 km uzaklıkta. kaliforniya körfezi’nin eşsiz manzarasını seyretmek için kesinlikle mükemmel bir yer. volkanik yamaçlar adeta suyun üzerinden yükseliyor ve tenha koylar da cennet vari bir hava yaratıyor. mirador’da ayrıca oldukça büyük bir vahşi yaşam alanı bulunuyor. yunuslar, pelikanlar ve balinalar bu bölgeden izlenebilir. bu bölgeyi gezmenin en iyi yolu, san carlos’tan bir balıkçı teknesi kiralamaktır. en iyi avlanma ve yüzme sezonu kasım ile mayıs ayları arasındadır.

 

Listelik

cape leeuwin – avustralya.

avustralya’nın en güney batı ucu olan cape leeuwin, hitn okyanusu’nun avustralya’lıların southern okyanusu ile karıştığı yerdeki bir deniz feneridir. bu deniz feneri, dünyanın en işlek ve en tehlikeli deniz yollarından birini korumakla görevlidir. yaz mevsiminde buraya gelip sonsuz deniz manzarasının tadını çıkartabilirsiniz. normal turlar genellikle gündüz saatlerinde düzenleniyor. en güzel manzara ise kış ayında ortaya çıkıyor. haziran’dan aralık’a kadar da buraya gelip balinaları görme şansını yakalayabilirsiniz.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom