penguen türleri veya cinsleri veya ırkları listesi

penguen türleri veya cinsleri veya ırkları listesi için eklenen 17 entry bulunmaktadır.
 
en son bir yetkili düzenledi:

Listelik

adelie penguenleri.

70 cm uzunluğunda olan bu penguenler antartica, güney shetlands, güney orkneys, bouvet, balleny ve peter island bölgesinde yaşarlar. şu anki nüfuslarının 2,5 milyona yaklaşık olduğu belirtiliyor. 170 metre derinliğe dalabilen bu penguenler suyun altında 5 dakika kadar kalabiliyor.

 

Listelik

afrika pengueni.

boyları genellikle 68 cm olan afrika penguenleri nambiya ve güney afrika’da yaşarlar. bu türün sayılarının azaldığını söylemek mümkün. şu an için dünya üzerinde 70.000 civarında afrika pengueni bulunmakta. bu penguenlerin de 130 metreye kadar dalış yapabildiği belirtiliyor.

 

Listelik

chinstrap pengueni.

south sandwich islands, antarctic peninsula, south orkneys, south shetlands, south georgia, bouvet, balleny ve peter island’ bölgelerinde yaşayan bu penguen türünün boyları genellikle 74 cm'yi bulur. şu an dünya üzerinde 7,5 milyon adet olduğu söyleniyor.

 

Listelik

erect-crested pengueni.

4 kg ağırlığında ve 67 cm uzunluğunda olan bu penguenler antipodes, bounty, auckland ve campbell adalarında yaşarlar. yeni zelanda bölgesindeki bu türün nüfusu ise 170.000 civarında olduğu tahmin ediliyor.

 

Listelik

fiordland pengueni.

yeni zelanda’da yaşayan başka bir tür olan fiorland penguenlerinin sayısı 3000 civarında. 55 cm boyunda olan bu penguenlerin ortalama ağırlıkları da 4 kg. ana yaşam alanları ise yeni zelanda’daki fiorland ve stewart adaları.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom