sahte arkadaş hakkında bilgiler listesi

sosyal faydacı arkadaş.
sosyal faydacı hayatımızın ilk yıllarında karşımıza çıkan sahte arkadaşlıklardandır. tek amacı toplumsal statüsünü yükseltmektir. onun için en önemli şey başarı merdivenlerini tırmanmaktır. bu yüzden hep popüler ve başarılı öğrencilerin yanındadır. bir sosyal faydacının iş hayatında patrona en yakın olan kişinin en yakın arkadaşı olmak için yapamayacağı şey yoktur.

iyi gün dostu arkadaş.

herkesin çok iyi bildiği bir arkadaş türüdür. paranız varken yanınızdadır. eğlenmek için davet ettiğinizde sizden önce eğlence mekanına gider. zor bir durumda kaldığınız zaman iyi gün dostunu etrafınızda göremezsiniz. adeta görünmez adam olmuştur. telefonunuza bakmaz, mesajlarınıza dönmez. fırtınalı döneminiz sona erince iyi gün dostu hemen yanınızda beliriverir.

iflah olmaz arkadaş.
sağlıklı arkadaşlık size huzur verir. yargılayıcı arkadaş ise en küçük bir ayrıntıda sizi eleştirecek onlarca bahane bulur. sağlıklı arkadaş sizi iyi hissettirir. yargılayıcı dost ile zaman geçirdikten sonra dünyanın en mutsuz insanı olarak evinize dönersiniz. yargılayıcı arkadaşın en büyük zevki sizin açıklarınızı araştırmak ve sizi yargılamaktır.

kibirli arkadaş.
sahte arkadaşlar içinde en yaygın olanlardan birisidir. bizi başarılı olmamız için teşvik eder ama bunun hep bir sınırı vardır. ondan biraz daha fazla başarılı olduğumuz zaman rahatsız olur ve bizden uzaklaşır. bu tipteki arkadaşlar kendi seviyelerinde olduğunuz zaman rahat hissederler. herhangi bir başarı elde ettiğiniz veya bir engelin üstesinden geldiğiniz zaman huzursuz olurlar. sizin başarısız olmanızı isterler.

kıskanç arkadaş.
kıskanç arkadaşın cümleleri hep sizin "ne kadar mükemmel" "ne kadar şanslı" "ne kadar başarılı" olduğunuz ile ilgilidir. "komşunun tavuğu komşuya kaz görünür" atasözünün canlı örneği kıskanç arkadaştır. işinizi kıskanır, mutluluğunuzu kıskanır. elinden gelirse mutsuz olmanız için kötülük bile yapabilir. bu arkadaşla ilişkinizi sürdürmek mutsuzluk basamaklarını teker teker tırmanmanıza sebep olacaktır.

dost görünen rakip arkadaş.
bir çalgı aleti kursuna kaydoldunuz, arkadaşlarınızdan biri, daha iyi olduğunu düşündüğü bir kursa kaydolacaktır. yeni bir telefon aldıysanız dost görünen rakip hemen daha iyi bir modeli araştırmaya başlayacaktır. bu sahte arkadaşların hayattaki tek amacı sizin başarınızın üstüne çıkmak, sizden her alanda daha iyi olmaktır. bu sahte arkadaşlar intikamcıdır ve tehlikelidir.

manipülasyoncu arkadaş.
manipülatif arkadaş acımasız bir arkadaştır. duygularınızı sömürmek için kılıktan kılığa girer ve sizi yanlış yönlendirir. her zaman bir bahanesi vardır. hayatındaki tüm olumsuzlukları sizi avucunda tutmak için kullanır. bazen mağduriyet kozunu kullanır, bazen duygusal baskı yapar ve istediğini elde eder. manipülatif arkadaş yıkıcı bir arkadaştır. genellikle uzun süreli dostlarınız arasından çıkar.

 
1 . entry derya tarafından eklendi.    
Geri dön
Üst Bottom