şaşırtan doğa olayları listesi için eklenen 5 entry bulunmaktadır.
 

pembe göl.
Listelik

batı avustralya’da bulunan pembe göl, normalde pembe değildir. su yosunu ve karides yoğunluğunun ardından göl pembe rengini alıyor. deniz suyuna göre daha fazla tuz oranına ulaşması yosunların kırmızı pigment üretmesine yol açıyor.

 

iki doğa olayının aynı anda gerçekleşmesini hem görmek isteriz hem de istemeyiz. muhteşem bir görüntü ortaya çıksa da korkunç bir his oluşturuyor.
Listelik

 

catatumbo yıldırımları.
Listelik

venezuela’da bulunan catatumbo nehri’nde bazı seneler yüksek güçte yıldırımlar düşüyor. yıldırımların düşmesiyle birlikte catatumbo nehri, ozon tabakasının en büyük jeneratörü olarak kabul ediliyor.

 

kızıl yağmur.
Listelik

hindistan’ın kerala bölgesinde yağmur kızıl şeklinde yağıyor. bir sene 25 temmuz’dan 23 eylül’e kadar yağmıştır. yapılan araştırmaya göre yağmurun bu şekilde yağmasının sebebi dünya dışındaki hücrelerin oluşturdukları reaksiyon yağmurları boyuyor olarak iddia edildi.

 

alev hortumu.
Listelik

macaristan’ın başkenti olan budapeşte’de seyrek görünen alev hortumu yaşanmıştır. alev 4.5 metreye kadar ulaşmıştır. ara sıra oluşan bu alev hortumları bazı bölgelerde 10 ila 15 metreye kadar yükselmiştir. 1923 yılında japonya’da gerçekleşen kanto depreminde 15 dakika boyunca alev hortumu çıkmış.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

 (0) 
üst bottom