steam hakkında bilgiler listesi

steam hakkında bilgiler listesi için eklenen 11 entry bulunmaktadır.
 

steam nedir?

steam, bilgisayar oyunlarını satın alabileceğiniz ve oynayabileceğiniz devasa bir oyuncu platformudur. her an aktif olarak 5 milyondan fazla kullanıcı bulunan steam'i kullananların sayısı her geçen gün daha da artmaktadır. valve'in kendi geliştirdiği oyunların dışında popüler ya da bağımsız birçok oyun üreticisinin oyunları da steam üzerinden satın alınabilir durumdayken aynı zamanda farklı yollardan aldığınız steam uyumlu oyun anahtarlarını platformda aktif hale getirerek oyunlara erişilebiliyor.

online bir oyun platformu olan steam, sadece bir oyun alışveriş sistemine değil, aynı zamanda bir oyun ağı sunan sosyal bir oluşum da sunuyor. arkadaşlarınız ile oyun oynayabileceğiniz steam'de arkadaş listenizde yer alan oyuncuları direkt olarak oyununuza davet edebileceğiniz gibi dilerseniz de arkadaşlarınızın oyunlarına katılabiliyorsunuz. oyun oynamanın yanı sıra "steam market" adlı sistem sayesinde oyunlardan elde ettiğiniz eşyaları, satın aldığınız oyunları (gift olarak satın aldıysanız) veya eşyaları satabilir hatta diğer oyuncuların satmak istediği eşyaları satın alabilirsiniz. kabaca steam içerisinde yer alan en temel özelliklerin bunlar olduğunu söyleyebiliriz.

 

steam nasıl kurulur?

steam platformunu indirmek ve üye olmak tamamen ücretsiz durumdadır. daha öncesinden de bahsettiğimiz gibi steam, windows, linux ve os x platformlarında çalışmaktadır. steam'i indirebilmek için https://store.steampowered.com/ adresine girmelisiniz ve daha sonrasında sağ üst kısımda yer alan "steam yükleyin" butonuna tıklamanız gerekmektedir. daha sonrasında kendi işletim sisteminize uygun steam uygulamasını indirmeniz gerekiyor. ardından steam'i kurduktan sonra steam'e kayıt olmanız gerekiyor. eğer daha önceden steam'e kayıt olduysanız kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra steam uygulamasına giriş yapmış olacaksınız.

 

steam'den oyun nasıl satın alınır?

steam üzerinden oyun satın alabilmek için iki seçeneğiniz bulunuyor. dilerseniz "steam wallet" yani steam cüzdanınıza para yükleyerek buradan oyun satın alabilir veya satın almak istediğiniz oyunu direkt olarak satın alabilirsiniz. steam'de kurların sürekli olarak değiştiğini düşünürsek uygun zamanlarda steam wallet'a ekleyeceğiniz para ile ilerleyen zamanlarda alışveriş yapabilir ve satın almak istediğiniz oyunları daha uygun fiyata getirebilirsiniz. bunun dışında steam market'te sattığınız eşyaların gelirleri de direkt olarak steam wallet'a eklenmektedir. steam wallet'a tek seferde 5$, 10$, 25$, 50$ ve 100$ ekleme şansınız bulunuyor.

steam wallet'a para eklemenin dışında dilediğiniz oyunu direkt olarak da satın alabilirsiniz. oyunları direkt olarak satın alabilmek için veya steam wallet'a para ekleyebilmek visa, mastercard, american express, discover veya jcb kredi kartlarında birine sahip olmanız gerekiyor ya da paypal ve webmoney servislerinden de oyun satın alma şansına sahip olabilirsiniz. steam store üzerinden satın almak istediğiniz oyunu bulduktan sonra "add to cart" seçeneğine tıklamalı ve oyunu sepetinize eklemelisiniz daha sonrasında oyunu kendiniz için almak istiyorsanız "purchase for myself" butonuna bir arkadaşınıza hediye etmek istiyorsanız ise "purchase a gift" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

 

steam'den oyun yükleme ve yedekleme nasıl yapılır?

steam'den satın aldığınız oyunlar direkt olarak sizin hesabınıza eklenmektedir dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde bu oyunları indirebilir ve oynayabilirsiniz. satın aldığınız oyunlar steam'de ki "library" kısmına düşmektedir. library kısmında işletim sisteminize göre uygun olan oyunları filtreleme şansınız bulunuyor veya dilediğiniz oyunları favori listenize alabilir ve bu oyunlara çok daha kolay ulaşabilirsiniz.

steam'den oyun yükleyebilmek için library kısmına girdikten sonra yüklemek istediğiniz oyunu seçmeli ve ardından install yazısına tıklamanız gerekmektedir bu işlemi tamamladıktan sonra oyun otomatik olarak inmeye başlayacaktır üstelik dilediğiniz zaman indirme işlemini durdurabilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. bunun dışında steam'in en güzel özelliklerinden biri de oyunu direkt olarak son güncellemesi ile birlikte indirmesi. kutulu olarak bir oyun satın aldığınız bir de bu oyunun güncellemesini yapmanız gerekiyordu ancak steam her şeyi bizim için kendisi yapıyor.

ayrıca steam'de daha öncesinden indirdiğiniz bir oyunu yedekleme şansınız da bulunuyor. böylelikle oyunu silseniz bile yedek dosyasından oyununuzu direkt olarak kurabiliyorsunuz. oyunlarınızın yedeklerini alabilmek için yedeğini almak istediğiniz oyuna sağ tıklamalı ve "properties" yazısına tıklamalı ve daha sonrasından "local files" sekmesine tıklamalı ve ardından "backup game files" yazısına tıklayarak oyunuzun yedeğini direkt olarak alabilirsiniz. yedeğini aldığınız oyunu geri yükleyebilmek için ise tüm yedek dosyalarını steam'in yüklü olduğu dizinin içerisinde yer alan "steam backups" klasörüne atmalısınız (bu klasör otomatik olarak oluşmamışsa kendiniz oluşturmanız gerekiyor). ardından sol üst kısımda yer alan steam yazısına tıklamalı ve ardından "backup and restore game" yazısına tıklayarak yedek dosyanızdan istediğiniz oyunu tekrar kurabilirsiniz.

 

steam greenlight nedir?

bağımsız oyun geliştiricileri için, hazırladıkları oyunların reklamını yapmak veya satışını yapmak gerçekten zor bir durum. steam bunu kolaylaştırmak için "greenlight" isimli bir sistem geliştirdi. oyun geliştiricileri kendi hazırladıkları oyunları greenlight havuza eklemektedir ve buraya eklenen oyunlar tüm steam kullanıcıları tarafından oylanmaktadır. yeteri kadar oya ulaşan oyunlar ise direkt olarak steam üzerinden satışa sunulmaktadır. greenlight sayesinde oyun geliştiricileri kendi isimlerini ve oyunlarının reklamını bedavaya yapabilmektedir.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom