steam hakkında bilgiler listesi

steam hakkında bilgiler listesi için eklenen 11 entry bulunmaktadır.
 

steam market nedir?

steam'in son yeniliklerinden biri de "steam market" isimli sistem. bu sistem içerisinde oyun içerisinde kazandığınız pek çok eşyayı satabiliyorsunuz sattığınız eşyaların parası direkt olarak steam wallet'a ekleniyor. steam market üzerinden eşya satabildiğiniz gibi dilerseniz diğer oyuncuların sattığı eşyaları da satın alabiliyorsunuz. bunun için yapmanız gereken tek şey steam market'a girmek ve buradan istediğiniz eşyayı bulmak ardından istediğiniz eşyayı satan kullanıcılardan birini seçerek eşyayı satın alabilirsiniz. steam market üzerinden alışveriş yapabilmek için steam wallet üzerinde paranızın olması gerekmektedir.

 

steam workshop nedir?

steam workshop oyuncular tarafından epeyce kullanılan bir sistem bu sistem şu şekilde işlemekte. isteyen oyuncu steam workshop desteği olan oyunlara bazı yamalar yapabiliyor. bu yamalar içerisinde oyuna yeni bölümler, yeni eşyalar veya dil desteği bile mevcut. steam workshop'a eklenen eşyalar öncelikle oyuncular tarafından oylamaya tabi tutuluyor ve oyuncular tarafından beğenilen eşyalar oyunlara ekleniyor tabii bu her workshop ürünü için geçerli değil. bazı workshop ürünleri direkt olarak oyuna etki etmekte ve oyun içerisinde ki dosyaları değiştirmeniz durumunda direkt olarak oyuna eklenmekte. ancak bazı eşyalar ise onay sürecinden geçerek oyunun mağazasına ekleniyor.

örneğin team fortress oyunu için bir eşya geliştirdiniz ve bu eşya oyuncular tarafından beğenildi ve geliştirdiğiniz eşya oyuna eklendik. bu eşyanın her satışından belirli bir yüzde otomatik olarak size geliyor ve böylelikle bir gelir dahi elde edebiliyorsunuz. bu konuda valve'ı tebrik etmek gerekiyor yaptıkları işler ile insanları bir şeyler geliştirmeye ve üretmeye teşvik ediyorlar.

 

steam badges ve trading card sistemi.

steam artık sadece bir oyun platformu olmaktan çıkarak sosyal özellikleri de ön plana çıkarmak için steam badges sistemini geliştirdi. bu sistem şu şekilde işliyor steam'de satılan ve badges desteği olan oyunları oynadığınızda belirli bir şansa göre trading card kazanıyorsunuz bu trading card'ları kullanarak badges oluşturabiliyorsunuz. her oyunun badges oluşturmak için istediği trading card sayısı birbirinden farklı ve istenen trading card sayısına göre belirli bir şansla elde edebileceğiniz trading card sayısı da sınırlanıyor.

örneğin counter strike global offensive oyununda bir badges oluşturabilmek için beş adet trading card'a ihtiyacınız var ve oyun size ücretsiz olarak 2 trading card kazanma şansı veriyor. daha fazla trading card kazanmak için oyun içi mağazadan alışveriş yapmanızı istiyor. ancak tabii ki de trading card'ları elde edebilmek için yapmanız gereken tek şey bu değil. dilerseniz steam market üzerinden diğer oyuncuların sattığı trading card'ları satın alabilirsiniz veya steam trade sistemi sayesine elinizde bulunan eşyalar ile trading card takas edebilirsiniz. bunların dışında steam'e kayıt olma yılınıza ve sahip olduğunuz oyun sayısına göre de badges kazanıyorsunuz.

oluşturduğunuz her badges'tan sonra belirli bir xp kazanıyorsunuz ve level atlıyorsunuz ve belirli eşyalar kazanıyorsunuz. oluşturduğunuz badges'a göre steam smile ve profilinize özel arka plan resmi kazanıyorsunuz. ayrıca genellikle indie oyunlar için indirim kuponu da kazanıyorsunuz. level atladığınız taktirde ise arkadaş ekle sınırınız daha da yükseliyor ve her 10 seviyeden sonra profilinizde bazı görsel değişiklikler yapma hakkına sahip oluyorsunuz. ayrıca steam level'ınıza göre bazı oyun içi eşyaları kazanma ihtimaliniz daha da artıyor.

 

steamos.

bu konuda steam'in açıklaması şöyle;

steamos, bizim linux tabanlı işletim sistemimizdir. debian jessie kod adına sahip, debian 8 sistemi temel alınmıştır. çalışmalarımız, oturma odası deneyimi için optimize olmuş katı debian çekirdeğine inşa edilmesi üzerinedir. en önemlisi, tüm kontrolü size bırakan açık bir linux platformudur. sisteminizi dilediğiniz gibi yönetebilir, yeni yazılım veya içerik yükleyebilirsiniz.

steamos donanım gereksinimleri nelerdir?

işlemci: intel ya da amd 64-bit kapasiteli işlemci
bellek: 4gb ya da daha fazla ram
sabit disk: 200gb ya da daha fazla depolama alanı
ekran kartı: nvidia grafik kartı
amd grafik kartı (radeon 8500 ve üzeri)
intel grafik kartı
ek olarak: yüklemek için usb girişi
uefi yazılımı (önerilen)

 

steam mobil nedir ve nasıl kullanılır?

steam'in kendine özel bir mobil uygulaması bulunuyor. bu uygulama tamamen ücretsiz olarak ios ve android platformlarında yer almakta. tablet ve telefonlarınızdan bu uygulamaya indirerek steam'e bağlanabiliyorsunuz. ancak tabii ki de masaüstü uygulamasının sağladığı özelliklerin tamamını steam'in mobil uygulamasına görmemiz mümkün değil. şuanda steam'in mobil uygulaması ile birlikte steam'de ki oyuncular ile konuşabiliyor veya onların profillerine göz atabiliyoruz. bunların dışında steam store'da yer alan ürünleri de satın alabiliyorsunuz. özellikle indirimlerin olduğu zamanlarda elinizin altında bir bilgisayarın olmadığı zamanlarda steam'in mobil platformu üzerinden dilediğiniz oyunu satın alabilirsiniz.

 

artık sosyal ağların hayatımızda ki konumu ortada ve steam'de bu durumu görmezden gelmiyor ve steam'i daha sosyal bir hale getirmeye çalışıyorlar. artık steam'deki arkadaşlarımızın aktivitelerinin neredeyse tamamını görebiliyoruz bu aktiviteler arasında oynadığı oyunlardan kazandığı kupalar, satın aldığı oyunlar ve yaptığı yorumlar gibi pek çok detay bulunuyor. steam'in badges ve level sistemi ile beraber steam profilimizi çok daha fazla optimize edebiliyorsunuz.

ayrıca steam bizlere belirli bir bulut depolama veriyor bu sistemi destekleyen oyunların save dosyalarını direkt olarak bulut sunucusuna yükleyebiliyorsunuz böylelikle kendi bilgisayarınızın dışında da steam'e girdiğinizde kaldığınız yerden rahatlıkla devam edebiliyorsunuz. ayrıca bu sistemin bir diğer güzel yanı da oyunda ki ayarlarınızı da kayıt etmesidir. örneğin counter strike go'da yaptığınız sensitivity ayarınız her zaman için steam'ın bulut sunucusunda yer alacak böylelikle oyunu silip yükleseniz bile alışık olduğunuz sensitivity ayarınız ile oyuna devam edebileceksiniz.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

 (0) 
 (0) 
 (0) 
 (0) 
 (0) 
üst bottom