sutyen hakkında bilgiler listesi için eklenen 11 entry bulunmaktadır.
 

ingiltere'de yapılan bir araştırma, sutyenin erkekler için büyük bir sorun olduğunu ortaya çıkardı. araştırmaya 30-49 yaş grubunda bin erkek katıldı. erkeklerin, partnerlerinin sutyenini çıkarması ortalama bir dakika sürdü... hatta deneklerden birinin, iç çamaşırın kopçasını açabilmek için 20 dakika uğraştığı gözlendi.

kaza geçiriyorlar.
araştırma sonunda, erkeklerin yüzde 40'ının sutyeni bir sorun olarak gördüğü, solak olmayan erkeklerin sutyeni açmak için daha fazla uğraştığı belirlendi.

araştırmadan çıkan başka bir ilginç sonuç ise, sutyen kazaları. çoğu erkeğin, bu iş sırasında parmağını kopçayla sıkıştırdığı da ortaya çıktı. ingiliz uzmanlar, yeni tanışılan ve ilk kez birlikte olunacak kadının sutyenini çıkarma süresinin, uzun süre birlikte olunan eşe göre daha uzun olduğunu da açıkladı...

sutyen nasil açilmali:
-en kolay yol eşinizin arkasına geçmek. böylece kopçayı görebilirsiniz. önden ancak el yordamıyla ilerleyebilirsiniz ki bu da çok zaman kaybettirir.

-sutyeni tutup, kopçayı kendinize doğru çekin. sağ elinizi sola, sol elinizi sağa doğru iterek kopçanın çıkmasını sağlayın. hareketleriniz yavaş olsun.

 

Sutyenler, göğüsleri desteklemek ve şekillendirmek için tasarlanmış iç giysilerdir. 15. yüzyıldan itibaren farklı biçimlerde varlık göstermişlerdir, ancak modern sutyenin tasarımı 19. yüzyılın sonlarında ortaya çıkmıştır.

 
üst bottom