taşınmayı düşünenler için faydalı bilgiler listesi

taşınmayı düşünenler için faydalı bilgiler listesi için eklenen 10 entry bulunmaktadır.
 

taşınmadan 2-3 hafta öncesinden dolabınızdaki fazla yiyecekleri tüketmeye çalışın. market alışverişinizde kısa sürede bitirebileceğiniz gıdaları satın almaya özen gösterin. buzluktaki buzları eritip temizlemeyi de unutmayın. taşınma sırasında dolabınızdan erimiş buzlu suların akmasını istemezsiniz.

 

tv, pc gibi elektronik cihazların kablolama işlemi diğer cihazlara göre daha karmaşık olabilir. kabloları çıkarmadan önce fotoğraflarını çekmek iyi bir fikir olacaktır. böylece hepsinin nereye gittiğini hatırlayabilir ve kolayca bağlayabilirsiniz. yeni evinizi düzenlerken bu size zaman kazandıracaktır.

 

taşınırken kolileri hepimiz kullanıyoruz ama bazen kolilerimizi taşımakta zorlanabiliyoruz. bunun çözümü ise kolinin kenarına karşılıklı iki delik açmak böylece taşıma işlemi daha kolay gerçekleşecektir. bu arada kolilerinize taşıyabileceklerinden fazla yük koymayın. unutmayın kolinizden düşüp zarar gören değerli bir eşyanız gününüzü mahvedebilir.

 

ambalaj yapmak için kullandığınız aletler taşınırken en iyi arkadaşınız olacak. bu yüzden tüm ambalaj malzemelerini bir sepet içinde toplayın. böylece yanınızda taşıyabilir ve ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz. aynı zamanda kolay kolay aletlerinizi kaybetmezsiniz ve zaman kazanırsınız.

 

yeni evinizde geçireceğiniz ilk gece muhtemelen her yer her yerde olacaktır. ilk gün sonlandığında yorgun olacaksınız. o yorgunlukla kutularınıza bakarak zaman harcamak istemiyorsanız, taşındıktan hemen sonra ihtiyacınız olacak şeyler için bir eşya kutusu hazırlayın ve araca eklenen son kutu olduğuna emin olun.

 

mobilyaları ayırmak, taşınmanın bir parçası tabii ki. vida, somun ve cıvata gibi küçük parçaları kaybetmek kolaydır. bu yüzden her ayırdığınız mobilya için ayrı küçük poşetler ayarlayıp içine koyun ve üzerine hangi mobilyaya ait olduğuna dair küçük bir not iliştirin.

 

tabii ki yine karışıklığı önlemek ve zaman kazanmak için karton kutulara küçük etiketler yapıştırıp içindekiler kime ait veya içinde ne olduğunu yazabilirsiniz. hiç etikete gerek duymadan direkt üzerine yazmak da bir seçenek tabi.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

 (0) 
üst bottom