türk ressamlar ve tabloları listesi

türk ressamlar ve tabloları listesi için eklenen 5 entry bulunmaktadır.
 

bedri rahmi eyüpoğlu / tophane tablosu.
Listelik

görsel sanat dünyasından farklı dalları üzerine çalışmalar yapmıştır. tophane tablosunda izlenimcilik anlayışı en çok göze çarpan unsurdur. canlı ve parlak renkleri seçerek avrupa yolundaki istanbul’un 1900-1950 yılları arasındaki tophaneyi yansıtmaya çalışmıştır.

 

osman hamdi bey / kaplumbağa terbiyecisi tablosu.
Listelik

kaplumbağa terbiyecisinin iki farklı versiyonu vardı. iki çalışmanın temek farkı 1906 versiyonunda 5, 1907 versiyonunda 6 kaplumbağa vardır. tabloyu yapımında ilham kaynağı neydi bilinmiyor ama düşüncelere göre geri kalmış bir toplumun çağdaşlaştırılmasındaki çaba olarak görülüyor.

 

ibrahim çallı / üsküdar tablosu.
Listelik

ünlü ressam roben efendi’den ders almıştır. 1906 yılında şeker ahmet paşa'nın tavsiyesiyle birlikte şimdi ki adıyla mimar sinan güzel sanatlar fakültesi dönemin sanayi-i nefise mektebi’ne girdi. altı senelik okul dönemini üç sene gibi kısa bir sürede başarıyla bitirdi. çalışmalarında izlenimci anlayışını benimsemiştir. üsküdar çalışmasındaki asıl önem ise renk paletini usta bir şekilde kullanmasıdır.

 

abidin dino / uzun yürüyüş tablosu.
Listelik

sanatın her dalında yaptığı çalışmalarla birlikte çağdaş kültürün gelişmesinde önemli rol oynamış bir sanatçıdır. hayatı boyunca hazırladığı çalışmalarda el ve parmak çizimleri kullanmıştır. hazırladığı uzun yürüyüş isimli tablosu için nazım hikmet bir şiir yazmıştır.

 

hoca ali rıza / göl kenarı tablosu.
Listelik

hoca ali rıza, türk resim dünyasında kır ve sahil kesimlerinde resim yapan ilk türk ressamdır. ayrıntılara çok özen gösterirdi. renklerle ilgili bilgisi ise onu farklı kılıyordu. avrupa’ya hiç gitmemiş olsa da tablolarında batılı tarzlarını başarılı bir şekilde görebiliriz.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom