vücudunuz hakkında bilmediğiniz gerçekler listesi

vücudunuz hakkında bilmediğiniz gerçekler listesi için eklenen 15 entry bulunmaktadır.
 

insan bedeni geceleri parlar.

insan bedeninin, insan gözünün göremeyeceği bir oranda ışık yaydığı, yapılan araştırmalarca öğrenildi ve bu araştırmalar sonucu ortaya çıkan parlayan insan bedenlerinin resimleri, japon bilim adamlarınca yayınlandı. bu resimlerde ilk kez biyoluminesans (karanlıkta ışık yayan) insan bedeni resimleri yayınlanmış oldu. yıllardır her canlının etrafına ışık yaydığı bilinse de, ışık saçan insan bedeni bir kamerayla ilk kez kaydedilmiş oldu. çok ilginçtir ki, en çok ışık saçan yerler, deneğin vücudunun termal olarak en çok faaliyet gösterdiği yerler değildi.

 

mide her üç günde bir yeni bir mide zarı üretir.

hava alanında güvenlik kontrolünde size sorun çıkartabilecek tek tehlikeli sıvı vardır, o da midenizde bulunur. midemizdeki hücreler her türlü endüstriyel maddeyi ve metal tehditleri eritebilecek hidroklorik asit ve aşındırıcı bileşenler salgılar. midenin içindeki bu duvar günlük yemeklerimizin öğütülmesini sağlar ama bunun yanında bu sıvıların mide zarına da zarar vermesini engeller.

 

vücudumuzun duruş şekli hafızamızı etkiler.

evlilik yıl dönümünüzü hatırlayamıyor musunuz? o zaman tek dizinizin üzerine çökmeyi deneyin. hafızalarımız çoğunlukla vücudumuzun hareketleriyle etkileşim halindedir. bir koku ya da bir ses, bizi birden çocukluğumuza götürebilir. bu bağlantı çok bariz ya da çok alakasız bir şekilde olabilir. son yıllardaki bazı araştırmalar bu ilişkileri açıklığa kavuşturuyor. 2007 yılının ocak ayında yayımlanan bir makalede, geçmişe dair anılar ve hatıralar, o an vücudumuz nasıl duruyorsa tekrar o hale gelindiğinde daha rahat hatırlanabildiğini iddia ediyor.

 

Listelik

büyük beyin sıkışık bir diş yapısına sebep oluyor.

evrim mükemmel değil. eğer öyle olsaydı 20’lik dişlerimizin yerine kanatlarımızın olması gerekirdi. bazen bazı türlerde gereksiz özellikler bulunabilir; çünkü çok fazla zararları olmuyor. ancak bazen 20’lik dişler, dişçiler için para kaynağı olmaktan çıkıyor. beyin büyüdükçe çene yapısı değişmeye başlıyor ve bu da ağzın içinde çok sıkışık bir diş yapısı oluşmasına sebep oluyor.

 

sarışınların daha çok saçı var.

saçınızın rengi, saçınızın ne kadar gür olacağını belirliyor. ortalama bir insanın 100.000 saç teli bulunuyor. her biri de kendi başına 20 saç teli üretebilme kapasitesine sahip. sarışınların ortalama 146.000, esmerlerin 110.000, kumralların 100.000 ve kızıl saçlıların da ortalama 86.000 saç teli bulunuyor.

 

ortalama bir insan günde 14 defa yelleniyor.

kendinizi gaz çıkartmayacak kadar kibar biri olarak düşünseniz bile, gerçekte herkes bunu günde en azından birkaç kez yapıyor. sindirme işleminin sebep olduğu bu gaz, tutulduğu takdirde insana acı verip rahatsızlanmasına sebep olabilir.

 

orgazm olmak erkeklerde prostat kanserini önlüyor.

2003 ve 2004’te yapılan kapsamlı araştırmalara göre, 20’li, 30’lu ve 40’lı yaşlarında haftada 4 orgazm yaşayan orta yaşlı erkeklerin 3’te 1 oranında prostat kanserine yakalanmadıkları görüldü. bazı araştırmacılar boşalma sırasında prostat kanserine yol açabilecek maddelerin temizlendiğini söylüyorlar.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom