vücudunuz hakkında bilmediğiniz gerçekler listesi

vücudunuz hakkında bilmediğiniz gerçekler listesi için eklenen 15 entry bulunmaktadır.
 

Listelik

büyük beyin sıkışık bir diş yapısına sebep oluyor.

evrim mükemmel değil. eğer öyle olsaydı 20’lik dişlerimizin yerine kanatlarımızın olması gerekirdi. bazen bazı türlerde gereksiz özellikler bulunabilir; çünkü çok fazla zararları olmuyor. ancak bazen 20’lik dişler, dişçiler için para kaynağı olmaktan çıkıyor. beyin büyüdükçe çene yapısı değişmeye başlıyor ve bu da ağzın içinde çok sıkışık bir diş yapısı oluşmasına sebep oluyor.

 

sarışınların daha çok saçı var.

saçınızın rengi, saçınızın ne kadar gür olacağını belirliyor. ortalama bir insanın 100.000 saç teli bulunuyor. her biri de kendi başına 20 saç teli üretebilme kapasitesine sahip. sarışınların ortalama 146.000, esmerlerin 110.000, kumralların 100.000 ve kızıl saçlıların da ortalama 86.000 saç teli bulunuyor.

 

ortalama bir insan günde 14 defa yelleniyor.

kendinizi gaz çıkartmayacak kadar kibar biri olarak düşünseniz bile, gerçekte herkes bunu günde en azından birkaç kez yapıyor. sindirme işleminin sebep olduğu bu gaz, tutulduğu takdirde insana acı verip rahatsızlanmasına sebep olabilir.

 

orgazm olmak erkeklerde prostat kanserini önlüyor.

2003 ve 2004’te yapılan kapsamlı araştırmalara göre, 20’li, 30’lu ve 40’lı yaşlarında haftada 4 orgazm yaşayan orta yaşlı erkeklerin 3’te 1 oranında prostat kanserine yakalanmadıkları görüldü. bazı araştırmacılar boşalma sırasında prostat kanserine yol açabilecek maddelerin temizlendiğini söylüyorlar.

 

Bu listeler ilginizi çekebilir!

üst bottom