yuva.

yuva, yönetmenliği ve senaristliği emre yeksan tarafından gerçekleştiren 2018 çıkışlı dramatik filmdir. film ilk gösterimini 30 ağustos 2018'de 75. venedik uluslararası film festivali'nde "biennale college cinema" bölümde gerçekleştirdi. yuva'nın çekimleri iğneada'da gerçekleşti.

şehir hayatını terk ederek ormanda yaşamaya başlayan bir adamın hikayesini anlatıyor. ormanda kendisine münzevi bir hayat kuran veysel'in huzuru, yaşadığı arazının satılmasıyla bozulur. artık kalacak yeri olmayan veysel'i ziyaret eden kardeşi hasan, onu şehre, eski yaşantısına geri götürmeyi teklif eder. ağabeyini ikna etmek için elinden geleni yapan hasan, bir sonuca varamaz. bu süreç, yaşadığı yeri terk etmek istemeyen veysel ve kardeşinin yüzleşmesine neden olur. hayatlarını sorgulayan iki kardeş yepyeni büyülü bir dünyanın kapılarını aralar.

 
1 . entry derya tarafından eklendi.    

nar.

nar, ümit ünal'ın 2011 filmi. filmin başrollerinde serra yılmaz, erdem akakçe, idil fırat ile irem altuğ yer aldı. toplamda on beş günde çekildi. türk sinemasında düş gezginleri(1992) ile iki genç kız (2005) filmleriyle birlikte lezbiyen cinsel kimliklerine sahip kadın karakterlerin başrolde olduğu filmin olay örgüsü bu karakterler üzerinden ilerleyen filmlerden biridir. filmin hikâyesi dört farklı inanıştaki, farklı insanların hayatları aynı evin içinde, yarım gün gibi çok kısa bir sürede aynı öykü çevresinde kurgulanmıştır.

"hepimiz nar taneleri gibi birbirinden ayrıyız: hem çok benzeriz, hem de çok farklıyız. ama açılmamış bir bütün nar gibiyiz aynı zamanda." diyor senarist ve yönetmen ümit ünal 2001 yılı içerisinde çektiği son filmi nar'ı tanımlarken.

insanın hayatındaki diğer insanlara duyduğu güven, karşılıklı inanç ve adalet duygularının sorgulanmasından yola çıkan film, insanları bir arada tutan bağların kaybolması ile meyvenin kabuğu çatladıktan sonra nar tanelerinin etrafa saçılmasını özdeşleştiren bir anlatım sergiliyor…

 
2 . entry derya tarafından eklendi.    

meryem.

meryem, atalay taşdiken'in yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu yazdığı 2013 yapımı türk filmidir. başrollerinde zeynep çamcı ve ismail hacıoğlu'nun yer aldığı filmde, "annesi tarafından 'koca evine girdin mi bir daha dönüş yok’ mantığıyla yetiştirilen meryem’in kocasız evliliğinde yakalamaya çalıştığı mutluluğu kendi kendine oynadığı kabullenmişlik oyunu" konu edilmektedir.

zeynep çamcı, filmdeki oyunculuğuyla 2013 antalya altın portakal film festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

anadolu'nun küçük bir kasabasında yaşayan ve güzelliği herkesin dilinde olan meryem, kasabadan bir ailenin istanbul'da yaşayan oğlulları mustafa ile evlendirilir. birkaç gün sonra istanbul'a dönen mustafa'nın ailesiyle yalnız kalan meryem onlara hizmet etmeye başlar. kayınpederi ölmüş babasının arkadaşı olan meryem yalnız kaldığı bu evde umutsuzluğa kapılsa da annesi ona sabırlı olmasını söyler. murat ise askere gitmeden önce meryem'e aşık bir gençtir. murat köye geri döndüğünde artık meryen için bir tehdit oluşturuyordur. durumu anlayan kayınpeder meryemî istanbul'a yollamaya karar verir. yapılan hazırlıklardan sonra herkesi farklı bir son beklemektedir.

 
3 . entry derya tarafından eklendi.    

ali'nin sekiz günü.

yönetmenliğini ve senaristliğini cemal şan'nın yaptığı filmin başrollerinde ise ufuk bayraktar begüm birgören ve uğur polat yer almaktadır.

mahallenin kimsesiz delikanlısı ali, sokaklarına yeni taşınan bir kadına gönlünü kaptırıverir. ancak bu karşılıksız bir aşktır çünkü ali'nin aşık olduğu bu kadının gönlü bir başkasındadır. dayanılmaz aşk acısı çekmeye başlayan ali’nin derdine bir de yaşadığı son derece kötü olaylar eklenince, hayatı içinden çıkılmaz bir hal alır. zeynep’in sekiz günü’nün ardından cemal şan’ın aşk üçlemesi dilber’in sekiz günü ile devam etmişti. üçleme, ali’nin günleri ile sona eriyor. üçlemenin zirvesi olarak dilber’in sekiz günü öne çıktı.

 
4 . entry derya tarafından eklendi.    

kendime iyi bak.

romantik komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda aslı tandoğan, begüm bingören ve çağdaş onur öztürk gibi genç oyuncuların yer alıyor. filmin yönetmenliğini ruhi yapıcı ile birlikte üstlenen isim hayat bilgisi dizisinden de hatırladığımız serhan arslan.

yeşim ve emre bir süredir birlikte olan ve evlilik kararı alan genç bir çifttir. artık düğünlerine bir hafta kalmıştır ve son hazırlıklar devam etmektedir. emre davetiyelerini vermek için arkadaş grubuyla toplanır ve bu buluşmada eski defterler açılır. o geceden sonra emre geçmişe doğru bir yolculuğa çıkar; bu durum yeşim'le olan ilişkisini de etkiler. tam da evlilik arifesinde hayatına dair sorgulamalara girer…

 
5 . entry derya tarafından eklendi.    
Geri dön
Üst Bottom