bebeklerde gaz sancısı giderme yöntemleri listesi

bebeklerde gaz sancısı giderme yöntemleri listesi için eklenen 7 entry bulunmaktadır.
 
en son bir yetkili düzenledi:

yeni bebek sahibi olan anne adaylarının en büyük derdi bebeğin gaz çıkaramaması ve sancısının olmasıdır. gaz sancısı bebekleri huzursuz eder ve ağlamalarıyla bebeğin acı çektiğini gösterdiğini düşünen anne adayları zorlu bir süreçten geçer.

gaz sancıları 2 haftalık bebeklerde başlar ve 4. ayda sona erer. gaz sancıları herhangi bir nedene bağlı değildir. fakat uzmanlara göre bebeğin beslenmesi sırasında hava yuttuğundan kaynaklanabilir. anne sütüyle beslenen bebeklerde daha az görülebilir.

bebekler besinlerini aldıktan sonra sırtını sıvazlayarak gazlarının çıkartılması sağlanmalıdır. bu gaz sancılarında annenin beslenmeleri de önemlidir. çünkü bebek anneyi emerek aldığı süt annenin besininden gelmektedir. sancının yoğun olarak görüldüğü akşam saatlerinde bebeği ılık bir duşla rahatlatabilirsiniz. bebeğin gaz problemleri çözülmüyor ise bir çocuk doktoru tarafından yardım alabilir ve bebeğin sancılarını hafifletebilirsiniz. bebeklerin gaz sorunu ile ilgili ilaçlar bulunmaktadır. fakat bu ilaçları ikinci plana atarak ilk kendiniz tedavi etmelisiniz. bu ilaçları doktor kontrolü altında kullanmalı ve önerilerini dikkate almalısınız.

 

Bebeğimi sırt üstü yatırıp bacaklarını bisiklet hareketi yapar gibi nazikçe hareket ettiriyorum. Bu yöntem, bebeğimin bağırsaklarında biriken gazın hareket etmesine ve rahatlamasına yardımcı oluyor. Özellikle gaz sancısı şikayetlerinin yoğun olduğu dönemlerde bu yöntemi sıkça kullanıyorum.

 

Karnına sıcak bir bez koymak, bebeğimin gaz sancılarına iyi geliyor. Sıcaklık, karın bölgesindeki kasların gevşemesine ve gazın daha kolay çıkmasına yardımcı oluyor. Tabii ki bezi doğrudan cilde değil, bir kat giysi üzerine koyarak sıcaklığın çok fazla olmamasına dikkat ediyorum.

 

Bebeğimi dik tutarak omzuma yaslayıp sırtını hafifçe sıvazlamak da gaz çıkarmasına yardımcı oluyor. Bu pozisyon, hem bebeğimin rahatlamasını sağlıyor hem de gazın yukarı doğru çıkmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, bu yöntem aynı zamanda bebeğimle yakın temas kurmamı da sağlıyor.

 

Emzirme ya da biberonla besleme sırasında doğru pozisyonu bulmak önemli. Bebeğimin başını vücudumdan yüksekte tutarak beslemeye özen gösteriyorum ki, yutacağı hava miktarı azalsın. Bu sayede, gaz sancısı riskini en aza indirebiliyorum.

 

Bebeğime gaz giderici masaj yapmak da çok işe yarıyor. Karnına nazikçe, saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapıyorum. Bu yöntem, bebeğimin karın bölgesindeki rahatsızlığı hafifletiyor ve gazın çıkmasını kolaylaştırıyor. Masajı her gün düzenli olarak uygulamak, gaz sancılarının hafiflemesine büyük katkı sağlıyor.

 

Bebeğimin diyetine dikkat ediyorum, özellikle emziriyorsam kendi tükettiğim gıdaların bebeğime etkisini gözlemliyorum. Bazı annelerin tükettiği süt ürünleri, kafein veya baklagiller gibi gıdaların, bebeklerinde gaz yapabileceğini öğrendim. Bu tür gıdalardan kaçınmak, bebeğimin gaz sancılarının azalmasına yardımcı oluyor.

 
üst bottom