korku, gerilim, gizem dolu, rahatsız edici sahnelere sahip filmler listesi

korku, gerilim, gizem dolu, rahatsız edici sahnelere sahip filmler listesi için eklenen 10 entry bulunmaktadır.
 

cennetin kapısında (2009)
Listelik

gangster filmleri üçlemesi pusher ile tanınan yönetmen nicolas winding refn, pusher filmlerinin yıldızı (ve ateş ve citroen, casino royale, prag, düğünden sonra filmlerinin oyuncusu) mads mikkelsen’le, bu kez henüz ağustos ayında venedik film festivali’nde ilk kez izleyiciyle buluşan epik bir viking filminde buluşuyor. ms 1000 yılında geçen filmde mikkelsen, tek göz adında dilsiz bir savaşçıyı canlandırıyor. yıllarca bir norman’ın tutsağı olan tek göz, on bir yaşındaki köle are’nin yardımıyla kaçar. iskandinavya’ya dönmek için bir viking gemisine binerler ama tanımadıkları bir ülkede karaya çıkarlar. vikinglerin sonu, görünmeyen düşmanlarının elinde kanlı olur; tek göz ise bu vahşi ülkede gerçek kimliğini bulacaktır. , adını kuzey mitolojisinde savaşçıların gittiğine inanılan cennetten alıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=dqgogcchjd4

 

şeytan – the exorcist (1973)
Listelik

yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı regan’ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris chris macneil, kızını doktora götürür. doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. ancak regan’ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır. bu ürkütücü durum karşısında çaresiz kalan chris, kızını aynı zamanda psikiyatr olan peder merrin’e götürür. peder, regan’ın içine şeytan girdiğini tespit edecek, aile çaresizce bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır. korku-gerilim sinemasının en esaslı öncül filmlerinden biri olan ‘şeytan’ william peter blatty’nin aynı isimli romanından uyarlanmıştır.
https://www.youtube.com/watch?v=0is59iv2ffs

 

sibirya ekspresi (2008)
Listelik

woody harrelson’ın canlandırdığı roy ile emily mortimer’in hayat verdiği jessie karakteri, amerikalı, uyumlu görünen, değişik karakterde iki insanın oluşturduğu bir çifttir. en son pekin’de yaşamlarını dürdürürken memleketlerine dönmeye karar vermişlerdir. yolculuk için yerlerini aldıkları trende kompartıman arkadaşları carlos ve abby adlı, en az kendileri kadar tuhaf bir çift oluverir. filmde carlos karakterini yakışıklı oyuncu eduardo noriega canlandırırken, gizemli kız arkadaşı rolünde kate mara yer alıyor. aralarında hızlı bir şekilde evlerinden uzaktaki gezginler arasında kurulan temelleri çok da sağlam olmayan bir bağ kurulur. roy durakların birisinde trenden ayrılır. jessie yeni arkadaşlarının göründükleri gibi olmadıklarını anlamaya başlar. fakat bu unutulmayacak seyahatin gerçek tehlikeleri yeni yeni su yüzüne çıkmaya başlamıştır. başlangıçta basit bir tren yolculuğu gibi gözüken gezi macerası, giderek rus polisler (ben kingsley ve thomas kretschmann), mafya, işkence, uyuşturucu ve cinayetle dolu korkutucu bir kovalamacaya dönüşecektir.

 

kevin hakkında konuşmalıyız (2011)
Listelik

eva, kevin’a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. fakat annenin oğlu için hayatından yaptığı bu fedakarlık maalesef kevin’in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar. kevin 15 yaşına geldiğindeyse lisedeki çete gruplarıyla takılmaya başlar ve hiç kimsenin hoş görmeyeceği olaylara karışır. eva oğlunun hatalarından dolayı derin sorumluluk ve suçluluk duyarak, nerede yanlış yaptığını sorgulamaya başlar. bu arada kevin’in ayrıldığı babası ile yeniden iletişime geçmek durumundadır… eleştirmenler tarafından tilda swinton’ın şimdiye kadarki en üstün oyunculuk performansı olarak değerlendirilen filmin diğer başrollerini bugüne kadar komedi filmlerindeki performanslarıyla hatırladığımız john c. reilly ve genç oyuncu ezra miller yer alıyor. lionel shriver’ın romanından lynne ramsay ve rory kinnear tarafından uyarlanan filmin yönetmenliğini ise gene ramsay üstleniyor. ülkemizde vizyon tarihi henüz belli olmayan kevin hakkında konuşmalıyız (we need to talk about kevin), 64. cannes film festivali’nin uzun metraj yarışmalı bölümünde altın palmiye için yarışmış ve eleştirmenlerden tam not almıştı. müziklerinde radiohead grubundan johnny greenwood’un imzası olan psikolojik gerilim türündeki film ülkemizde ilk kez 2011 ekiminde seyirciyle buluşmuştu.
https://www.youtube.com/watch?v=ji2tam3b8v0

 
üst bottom