Listelik

safou (tereyağı meyvesi).

afrika'da yetişen, pişirildiğinde tereyağına benzer bir kıvam ve lezzet veren bu meyve yiyenlere ekmeğe sürüp de yemek isteği uyandırır. zaten bu tropikal meyvenin %47'si yağdan oluşmaktadır.

 
9 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

rambutan.

görüntüsüyle dikkat çeken rambutan meyvesi dış kabuğunda yer alan saçaklar sebebiyle farklı görünümlü bir canlıyı andırıyor. uzak doğu'da 'meyvelerin kralı' olarak kabul edilen bu meyve, ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlansa da tadıyla farklılık arayanlara tatlı-ekşi mayhoş bir seçenek sunuyor.

 
10 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

yılan meyvesi.

içi sarımsak dişleri gibi gibi olan bu meyve endonezya’da yetiştiriliyor. asıl adı salacca zalacca olan meyvemize salak meyvesi de denmektedir. meyvenin içi açık sarı ve pembe renklerdedir. tadı armudu andırmaktadır.

 
11 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

yıldız elması (star fruit).

sulu, hafif mayhoş ve ekşi bir lezzete sahiptir. birden çok türü bulunan bu meyvenin maha ve hoku türü akıllarda daha kolay kalmaktadır. yıldız meyvesi boylamasına 5 dilimden meydana gelmektedir. elma, ananas ve limon karışımı bir tat bırakan karambola, reçel meyvesi olarak da kullanılır.

 
12 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

boynuzlu kavun.

boynuzlu kavun, ülkemizde en çok alanya ve çevresinde yetiştiriliyor. neden boynuzlu kavun deniliyor derseniz, meyve olgunlaştıkça çevresindeki kabuk, kalınlaşıyor ve turunculaşıyor. bunlara ek olarak boynuzlu kavunun içinde bol miktarda a vitamini, kalsiyum, demir ve besin lifi olduğu da biliniyor.

 
13 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

ejderha meyvesi.

bu meyve kaktüs çeşitlerinin yenilebilen olanı olarak bilinir. içinde bulunan siyah ve küçük tohumlarının varlığı nedeniyle kivi'ye benzetilir. çiğnemesi uzun süren bu meyvenin tadı fındığa benzetilmektedir.

 
14 . entry derya tarafından eklendi.    

Listelik

jabuticaba.

jabuticaba ağacının 20 yılda verdiği meyvesidir. alkol yapımında kullanılan ve üzüme benzeyen bu meyvelerin en tuhaf tarafı meyvenin direk ağacın gövdesinde yetişmesi.

 
15 . entry derya tarafından eklendi.    
Geri dön
Üst Bottom