uzayla ilgili yanlış bilinenler listesi

uzayla ilgili yanlış bilinenler listesi için eklenen 8 entry bulunmaktadır.
 

güneş sarıdır.
Listelik

etek sarı, güneş etekten de sarıdır.

değildir. şimdi teletubbies yönetmenleri yanılıyor mu yani? diyeceksiniz. ama maalesef evet yanılıyorlar. hemen hemen herkes çizimlerinde güneşi sarı veya turuncu renginde çizer. ama güneşe sarı rengini veren etmen atmosferidir. atmosferimiz, güneş ışıklarını süzdüğü için bize sadece sarı tonları ulaşıyor. güneş’in gerçek rengi beyazdır.

 

yeni düşen meteor çok sıcaktır ve asla dokunmayın.
Listelik

meteor aslında sıcak değildir. onun sıcak olma sebebi atmosferden geçerken oluşan sürtüşme sonrası yüzeyi ısınır. ama bu yüzey çok incedir. meteorlar yıllar boyu donmuş bir halde uzayda sürüklendiği için atmosferden etkilense dahi sıcaklığı 0 dereceden biraz sıcaktır. rahat rahat dokunabilirsiniz.

 

venüs görsel bakımdan dünyanın ikizidir.
Listelik

genelde birçok insan venüs’ü mavi ve yeşil olarak öğrendi. en azından öyle hayal ediliyordu ama gerçekte çok farklı. venüs’ün yüzeyi sarı ve açık kahverengi tonlarından oluyor. bunun sebebi ise geniş ovalar ve buğday tarlaları değil tabii ki. bir insanı saniyeler içerisinde atomların ayırabilecek sülfürik asit fırtınası ve güneş ışığını %60’ını yansıtan yoğun atmosfer.

 
üst bottom